Nu bij

De Corvershof, Nieuwe Herengracht 18, Amsterdam  (Cornelis Vreedenburgh, begin 20e eeuw)

Altijd online

Gezichten van de Amstelhoven

Thuis voor veel organisaties
De Amstelhoven – verzamelnaam voor de Corvershof, Van Limmikhof, Hodshonhof en Amstelrank – is gevestigd tussen de Nieuwe Herengracht, Amstel en Nieuwe Keizersgracht (achter het Nationaal Namen Monument in de Weesperstraat). Het is thuis voor veel verschillende organisaties. De medewerkers brengen samen veel tijd door in de Amstelhoven. Maar hoe goed kennen die elkaar eigenlijk? Wie weet wie er in het kantoor naast, onder of boven zich werkt? Wie de gebouwen schoonhoudt, en wie de lunch maakt voor in de kas? Het Bijbels Museum stelt de medewerkers graag voor in deze mini-tentoonstelling.

Tekening gemaakt door Betina van Meter

Mini-tentoonstelling, ook online
Het Bijbels Museum houdt kantoor op een zolder in de Corvershof. Wij dragen er graag aan bij dat de medewerkers in de Amstelhoven elkaar wat beter leren kennen. We doen dat op een manier die bij ons past: via een mini-tentoonstelling in de glazen kas van de Corvershof, die helaas alleen toegankelijk is voor medewerkers van de Amstelhoven. We stellen (ongeveer) elke drie maanden een collega voor van één van de organisaties die in de Amstelhoven zijn thuis heeft. Met een foto, een object (we zijn tenslotte een museum) en een korte tekst. Centraal in deze presentatie Gezichten van de Amstelhoven staat het omzien naar elkaar. Met de Barmhartige Samaritaan – het beeldmerk en de inspirator van de Diaconie – als leidend voorbeeld.

Felix (foto Rosemijn Broekhuizen)

Klik op de foto en maak kennis met Felix.

Het verhaal dat je hier op de website vindt bij de foto’s uit Gezichten van de Amstelhoven is iets uitgebreider dan waar in de vitrine in de kas plaats voor is. Aangenaam kennis te maken!

Het Bijbels Museum biedt naast de reizende tentoonstellingen online ook podcasts en mini-tentoonstellingen.

Luister bijvoorbeeld naar Verhalen van Hoop: christelijke jongeren vertellen over een bijbelverhaal dat hen hielp bij een moeilijk moment in hun leven. Veel inspiratie toegewenst!

Verhalen van Hoop

Lees meer over onze gastlocatie