Gezichten van de Amstelhoven

De Corvershof, Nieuwe Herengracht 18, Amsterdam  (Cornelis Vreedenburgh, begin 20e eeuw)

Gezichten van de Amstelhoven

Gezichten van de Amstelhoven is een online serie portretten van mensen die werken in de Amstelhoven in Amsterdam. Rosemijn Broekhuizen maakte de foto’s. Team Bijbels Museum interviewt en schrijft de teksten. Elke foto hangt ook in de niet-openbaar toegankelijke Amstelhoven zelf.

Tentoonstelling van het (t)huis

De Amstelhoven – verzamelnaam voor de Corvershof, Van Limmikhof, Hodshonhof en Amstelrank – is gevestigd tussen de Nieuwe Herengracht, Amstel en Nieuwe Keizersgracht (achter het Nationaal Namen Monument in de Weesperstraat). Het is thuis voor veel verschillende organisaties, waaronder het kantoor van het Bijbels Museum.

De medewerkers brengen samen veel tijd door in de Amstelhoven. Maar hoe goed kennen die elkaar eigenlijk? Wie weet wie er in het kantoor naast, onder of boven zich werkt? Wie de gebouwen schoonhoudt, en wie de lunch maakt voor in de kas? Het Bijbels Museum stelt de medewerkers graag voor in deze mini-tentoonstelling.

Maak nader kennis met hen door te klikken op de foto’s hieronder.

Xandra
Glenn
Zwarte man in 17e eeuwse grachtenpand
Solomon
Magdy
Felix
Anne

Barmhartige Samaritaan

Het Bijbels Museum houdt kantoor op een zolder in de Corvershof. Wij dragen er graag aan bij dat de medewerkers in de Amstelhoven elkaar wat beter leren kennen. We doen dat op een manier die bij ons past: via een mini-tentoonstelling in de glazen kas van de Corvershof, die helaas alleen toegankelijk is voor medewerkers van de Amstelhoven. We stellen – met bovenstaande foto’s en een korte tekst – (ongeveer) elke drie maanden een collega voor van één van de organisaties die in de Amstelhoven zijn thuis heeft. Centraal in de verhalen van Gezichten van de Amstelhoven staat het omzien naar elkaar. Met de Barmhartige Samaritaan – het beeldmerk en de inspirator van de Diaconie – als leidend voorbeeld.

Tekening gemaakt door Betina van Meter

De verhalen op de website zijn iets uitgebreider dan die bij de foto’s in de vitrine in de Corvershof zelf. Aangenaam kennis te maken!