Organisatie
De organisatie van het Bijbels Museum werkt vanuit een kantoor in Amsterdam. We presenteren onze tentoonstellingen op plekken in het land. Bij partners, als museum-in-een-museum, en in andere publieke, laagdrempelige gebouwen.
Klein team vol ambitie

Carolien Croon
Directeur/bestuurder
+31 (0)20 624 24 36

Dorota Dabrowska
Productie en Financiën
producent(at)bijbelsmuseum.nl
+31 06 57 27 4599

Marjolein Marreveld
Marketing en communicatie
m.marreveld (at) bijbelsmuseum.nl
+31 (0)6 497 204 85
Stageplek
Binnen onze organisatie hebben we ook altijd plek voor een stagiair. We werken met studenten van universitaire en hbo-opleidingen. De stages starten ofwel in september of in februari. Heb je interesse? Kijk hier en stuur ons een mailtje: info@bijbelsmuseum.nl
Nomadisch museum
Het Bijbels Museum is nomadisch: we reizen met onze tentoonstellingen door Nederland. Het museum heeft geen eigen collectie meer. We maken museale tentoonstellingen rond Bijbelse thema’s met bruiklenen (geleende objecten uit andere musea) of in opdracht gemaakte kunst. We laten die tentoonstellingen zien bij andere musea door het hele land, als een museum-in-een-museum. Onze vaste opstelling aan de gracht in Amsterdam bestaat niet meer.
We zijn (nog steeds) een geregistreerd museum. Het team werkt sinds 1 juli 2020 vanuit een kantoor in de Corvershof (Protestantse Diaconie Amsterdam) aan de Nieuwe Herengracht in Amsterdam.


We maken tentoonstellingen voor wie wel én voor wie niet gelooft. Onze tentoonstellingen hebben altijd een relatie met de Bijbel; met een bijbelverhaal of een bijbels thema. Vaak raken ze aan het gedachtengoed van meerdere religies tegelijk.
Ontzamelproject
Vóór het Bijbels Museum ging reizen en zich geheel ging richten op de nieuwe koers, heeft het in 2020 zijn collectie overgedragen aan een groot aantal musea en andere erfgoedinstellingen. De collectie van ds. Leendert Schouten is overgedragen aan Rijksmuseum het Catharijneconvent en de collectie bijbels aan de Vrije Universiteit Amsterdam. De beroemde Van Santenbijbel is in eigendom van het Bijbels Museum gebleven en in bruikleen gegeven aan de VU. Voor meer informatie over dit grote ontzamel- en herbestemmingsproject, klik hier.
Steun ons
Het Bijbels Museum ontvangt geen structurele subsidie. De vaste kosten worden gedekt door giften en legaten van vrienden van het museum, een jaarlijkse statutair vastgelegde bijdrage van Stichting De Cromhouthuizen en fondsen die we werven bij publieke en private cultuurfondsen en bij religieuze fondsen.
Wil je ons steunen? Dat kan! Je kunt een gift overmaken op bankrekeningnummer NL31INGB0003186300
t.n.v. Stichting Bijbels Museum te Amsterdam.