Straks bij

Buitenplaats Doornburgh

EXODUS de tentoonstelling

24 maart - 24 sept 2023

Van Open Call tot groepstentoonstelling

Tussen 1 september en 15 november 2022 zonden honderden kunstenaars werk in voor de Open Call EXODUS. EXODUS is een project van het Bijbels Museum en Buitenplaats Doornburgh. Tientallen kunstwerken zijn te zien in EXODUS de online presentatie op www.exodus.nu.

Onder voorbehoud van financiering zal vanaf 24 maart 2023 een selectie hieruit van 24 kunstwerken te zien zijn in EXODUS de groepstentoonstelling in Buitenplaats Doornburgh vlakbij Utrecht.

EXODUS biedt veel raakvlakken met urgente maatschappelijke thema’s zoals je land ontvluchten, slavernij en bevrijding, leiderschap en vertrouwen. Daarnaast biedt EXODUS raakvlakken met spirituele thema’s. In brede zin verwijzen we naar de verzameling verhalen over Mozes die zijn volk uit de slavernij van Egypte leidt, uit Bijbel, Thora en Koran. Oude verhalen met universele zeggingskracht en inspiratie.

Yuki Kho en de curerende commissie

De inzendingen worden beoordeeld door een curerende commissie onder leiding van Yuki Kho. De commissie beoordeelt de werken op basis van artistieke kwaliteit, verbeeldings- en zeggingskracht, vakmatige uitvoering en op het vermogen om een breed publiek te inspireren. 

Meer weten, je laten inspireren?

De kloostertuin van Buitenplaats Doornburgh
Expositiezaal in Buitenplaats Doornburgh (foto Ronald Tilleman)

Diependaalsedijk 17
3601 GH Maarssen
Tel 088 366 3100
www.buitenplaatsdoornburgh.nl

Openingstijden
woensdag t/m zondag: 10.00-17.00 uur
maandag en dinsdag gesloten
Raadpleeg voor je bezoek altijd de website.

Lees meer over onze gastlocatie