Allround museum stage aangeboden

Mirna, Sophie, Joanne en Pepijn liepen stage in seizoen 2022/2023

Allround museum stage aangeboden

Op zoek naar een allround museum stage? Het Bijbels Museum is een nomadisch museum – zonder eigen collectie, zonder eigen presentatieplek – dat ambitieuze museale tentoonstellingen maakt, vaak in samenwerking met jonge kunstenaars. We presenteren onze tentoonstellingen bij verschillende musea en presentatiepartners in Nederland. Ook organiseren we regelmatig lezingen, workshops en andere bijzondere evenementen. We besteden veel aandacht aan de marketing en communicatie van onze tentoonstellingen. En hebben weer plek voor een stagiair in ons team!

Klein team = veel leren

Tijdens deze allround stage hoor en zie je “alles”. Als lid van ons kleine team ben je betrokken bij concept-ontwikkeling, fondsaanvraag, marketing / communicatie, op- en afbouw van diverse tentoonstellingen. Je leest mee, researcht, schrijft, o.a. voor website, socials en communicatie met de vrienden van het museum. Als je ook nog fotografeert / filmt, is dat mooi meegenomen.

Samenwerken en meebewegen is core business bij het Bijbels Museum. Met kunstenaars, met freelance vormgevers en bouwers, met partners in het land. Je bouwt tijdens je stage een netwerk op binnen de museumwereld in Amsterdam én daarbuiten.

De nieuwe koers die het museum volgt en de daaruit voortkomende rebranding, biedt bovendien bijzondere kansen voor een opdracht vanuit de opleiding. Hoeft niet, mag wel.

Je doet kortom ervaring op met veel aspecten van het museale werk. We hebben een gezellige en royale werkplek aan de Nieuwe Herengracht inclusief gezonde lunches. En we bieden natuurlijk een stagevergoeding.

vier jonge mensen kijken de camera in : zij deden een allround museum stage bij bijbels museum

Periode en duur stage

= startmoment september 2024

= duur is in overleg, we verwachten je in elk geval 16 (en max 32 uur) per week, minimaal 4 maanden.

Werkzaamheden

Ondersteunen van en meedraaien/meedenken in het team bij dagelijkse werkzaamheden (tentoonstellingsproductie / marketing) en zo kennis nemen van alle aspecten van het museaal produceren van tentoonstellingen.

Schrijven en redigeren van content (online en offline) m.b.t. diverse tentoonstellingen op verschillende plekken in Nederland.

(Onder begeleiding) opzetten en uitvoeren van inclusieve promotiecampagnes voor tentoonstellingen, legatering en vriendenlidmaatschap Bijbels Museum.

Vereisten

Relevante opleiding, ervaring of ambitie om mee te draaien

Affiniteit, kennis en ervaring met (online) marketing en social media, kunst en cultuur, met name tentoonstellingen

Goede schrijf- en spreekvaardigheid in Nederlands

Enthousiast, leergierig en nieuwsgierig

Ervaring met beeld- en videobewerking is een pre

Interesse in religie, van welke aard ook, wordt aangemoedigd maar is absoluut geen vereiste

In 2024/2025 staat het Bijbels Museum met tentoonstellingen in Friesland, Uden, Amsterdam en Almere. Kijk hier wanneer en met welk aanbod.

Reageren

Stuur je motivatiebrief met CV naar

Marjolein Marreveld, m.marreveld@bijbelsmuseum.nl met in de titel “Sollicitatie stage”. Heb je vragen? Laat het me weten of bel / app even: 06 49720485.

Tentoonstelling van Bijbels Museum met groot roze paneel links en papieren waterval rechts in klooster van Buitenlaats Doornburgh