Podcast: EXODUS Files

Podcast: EXODUS Files

In de podcast EXODUS Files praten theaterdirecteur en curator Jörgen Tjon A Fong en publiekstheoloog Janneke Stegeman met elkaar en met verschillende gasten over de vraag: wat kunnen we vandaag met de eeuwenoude verhalen uit EXODUS? Podcast EXODUS Files bevat verrassende en inspirerende gesprekken over de betekenis van EXODUS vanuit een christelijke, joodse en islamitische visie. EXODUS biedt veel raakvlakken met urgente maatschappelijke thema’s zoals je land ontvluchten, slavernij en bevrijding, leiderschap en vertrouwen. Daarnaast raakt EXODUS aan spirituele thema’s.

Gasten in EXODUS Files zijn Senad Alic, Marit Jellema, Linda Nooitmeer, Marianne van Praag en Mehmet Yamali.

Podcast EXODUS Files maakt deel uit van het project EXODUS, naar de verzameling verhalen uit Bijbel, Thora en Koran, over Mozes die zijn volk uit de slavernij van Egypte leidt. Oude verhalen met universele zeggingskracht en inspiratie.

OPEN CALL

Het Bijbels Museum en Buitenplaats Doornburgh nodigden in herfst 2022 in Nederland wonende kunstenaars uit deel te nemen aan de Open Call EXODUS. Inzenden was mogelijk van 1 sept tot 15 nov 2022 via de speciale website www.exodus.nu. Er kwamen ruim 700 inzendingen binnen. Een curerende commissie onder leiding van Yuki Kho beoordeelde de kunstwerken op basis van artistieke kwaliteit, verbeeldings- en zeggingskracht, vakmatige uitvoering en op het vermogen om een breed publiek te inspireren en maakte een selectie. De commissie selecteerde werken voor een online tentoonstelling die deel uitmaakt van de projectwebsite. Je vindt hier ook inspirerende podcasts met vier kunstwerken uit de groepstentoonstelling EXODUS, oudere verbeeldingen van het thema en meer. Laat je inspireren!

GROEPSTENTOONSTELLING

Van 24 maart t/m 24 september 2023 was een selectie van 28 werken uit de Open Call te zien in EXODUS de groepstentoonstelling in Buitenplaats Doornburgh. Je vond er o.a. werk van Eva Spierenburg, Antonio Jose Guzman en Monika Dahlberg. De tentoonstelling bevatte werk gemaakt in verschillende disciplines, van makers met uiteenlopende achtergronden, en vertelde samen een meerstemmig verhaal.