Nieuweaarde.nu

Nieuweaarde.nu

Nieuweaarde.nu biedt een selectie van de mooiste inzendingen voor de Open Call met de gelijknamige naam. In 2000 organiseerde Bijbels Museum deze Open Call met als Bijbels thema Openbaring 21:1: “En ik zag een nieuwe hemel en een nieuwe aarde want de eerste hemel, en de eerste aarde waren voorbij gegaan, en de zee was niet meer.”

Meer dan 250 kunstenaars zonden werk in. Zij putten inspiratie uit zeer diverse bronnen; behalve uit de Bijbel en uit de natuur ook uit geschriften van mystici zoals Hildegard von Bingen, uit het Boeddhisme, taoïsme, geschriften van Rumi, uit de getallensymboliek en zelfs uit een songtekst van Bløf. En veel kunstenaars – zowel mannen als vrouwen – hebben met hun kunstwerk het vrouwelijke aspect, Moeder Aarde of ‘de Godin’ in ere willen herstellen.’

Negentig werken kregen een plek in de online tentoonstelling die je met een klik op de afbeelding hieronder bekijken kunt.

sreenshot van de website nieuweaarde.nu

Nieuwe aarde: 12 visioenen

Twaalf werken zijn in 2020 te zien geweest in de tentoonstelling Nieuwe aarde: 12 visioenen in de Westerkerk Amsterdam. Er was nieuw en bestaand werk te vinden van Margriet van Breevoort, Oussama Diab, Rinske van Dijk, Jet van Helbergen & Judith Scholte, Rieteke Hoogendoorn, Pavèl van Houten, Felipe van Laar, Sarah van der Lijn, Lego Lima, Jeanne Rombouts, collectief We Sell Reality en Zindzi Zwietering.