Luister nu naar Verhalen van Hoop

Refelinio, Nineke, Maya, Ihab, Joenoes, Anil, Wai Wai en Dave maakten allemaal een moeilijke periode door waar ze inmiddels positief op terugkijken. Met een klik op de foto start je hun Verhalen van Hoop, korte podcasts vol inspiratie en liefde. Laat je inspireren door hun veerkracht en moed. Of lucht je hart en deel je eigen verhaal!

Refelinio

Nineke
Dit-is-mijn-verhaal-Maya-fotograaf CigdemYuksel-BijbelsMuseum
Maya
Ihab

Joenoes
Anil

Wai Wai
Dave

Foto’s: Cigdem Yuksel

LUCHT JE HART EN DEEL JE EIGEN VERHAAL
Wat hielp jou deze lastige winter door? Wie of wat inspireerde je hoop te houden op een “normaal” leven of een andere, nieuwe levenswijze te omarmen? Klik op het geelgroene blokje hierboven en laat via Whatsapp (klik hierboven) een spraakbericht voor ons achter met JOUW verhaal. Via Signal kan ook: 06 82622803.

Het meest inspirerende verhaal belonen we met een foto shoot door Cigdem Yuksel. Verhalen van Hoop is voortgekomen uit Dit is mijn verhaal, vanaf 20 augustus 2021 te zien in de Nieuwe Kerk in Middelburg.

ENTHOUSIAST OVER WAT WE DOEN?
Geloof je net als wij in een koers van bezinning en bezieling? Van er voor elkaar zijn, naar elkaar luisteren en echt kijken, vanuit je hart. Onze tentoonstellingen hebben altijd een relatie met de Bijbel; met een bijbelverhaal of een bijbels thema. Vaak raken ze aan het gedachtengoed van meerdere religies tegelijk. We nodigen geregeld jonge kunstenaars, ontwerpers en verhalenvertellers uit om nieuw werk voor ons te maken. We presenteren ons werk op verschillende plekken in het land samen met partners; in musea, in monumentale kerken en in publieke gebouwen bijvoorbeeld. Met onze exposities willen we de bezoeker in het hart raken, zachtmoedig confronteren, inspireren en bemoedigen. 

Als vriend van het museum help je ons onze ambities waar te maken. Ruim 7.500 vrienden vormen een belangrijk fundament onder onze activiteiten. Ze hebben gratis toegang tot onze tentoonstellingen, ontvangen drie maal per jaar een brief van de directeur en regelmatig e-nieuwsbrieven en uitnodigingen voor speciale ontvangsten. Doe mee en laat je inspireren.

Geen zin om je blijvend te binden? Alleen gift kan ook. We zijn blij met elke bijdrage!