EXODUS: Lovende recensies

Flow, Proceed door Cecilia Rebergen (foto Lize Kraan)

Lovende recensies kreeg onze tentoonstelling EXODUS. Hedendaagse kunst, urgente verhalen in alle grote kranten. De Volkskrant, Trouw, Het Parool, de Telegraaf, Financieel Dagblad en het Nederlands Dagblad, allemaal schreven ze lovende recensies over het concept en de 28 kunstwerken die in Buitenplaats Doornburgh te zien zijn van 24 maart t/m 24 september 2023. EXODUS is een samenwerkingsproject van Bijbels Museum en Buitenplaats Doornburgh.

Wil je meelezen? Hieronder wat linkjes. Let op: sommigen zitten achter een betaalmuur.

de Volkskrant, Sarah van Binsbergen

Financieel Dagblad, Jeroen Bos

Het Parool, Edo Dijksterhuis

Nederlands Dagblad, Sophia Geuze

De Telegraaf, Paola van de Velde

Tentoonstelling van Bijbels Museum met groot roze paneel links en papieren waterval rechts in klooster van Buitenlaats Doornburgh
Witgekalkte kloostercel met aan de muur kunstwerken van de expo EXODUS die veel lovende recensies ontving

Deze coproductie van Bijbels Museum en Buitenplaats Doornburgh toont 28 kunstwerken geïnspireerd op het thema EXODUS, naar de verhalen uit Bijbel, Thorah en Koran. De groepstentoonstelling die de kloostergangen volgt langs kleine kabinetten en grote zalen, is dynamisch in zowel vorm als inhoud. Er is ruimte voor intieme en persoonlijke werken zoals de bijna etherische vierluik My lost Paradise van Fatima Barznge over de herinneringen aan haar geboortegrond, waar ze vandaan moest vluchten. Maar er is ook uitgesproken ruimtelijk werk waar bezoekers helemaal in op kunnen gaan zoals de installatie van textiel met indigoprint van Antonio Jose Guzman of de monumentale ‘waterval’ van papier van Szu-Han Lin.