Kom Kunstproeven op de Zuidas

Voor het eerst op de Zuidas hebben verschillende kunstinitiatieven hun krachten gebundeld.

Het Bijbels Museum nam als gast op de Zuidas het initiatief voor de bijzondere tentoonstelling Tijd en Eeuwigheid. Poëzie in beeld en woord in CIRCL en nodigde de kunstcollega’s van de ABN AMRO, AkzoNobel en de Vrije Universiteit uit om samen een kunstwandeling voor het publiek te organiseren langs de verschillende tentoonstellingen: KUNSTPROEVEN OP DE ZUIDAS.

Amsterdam Zuidas staat minder bekend om zijn kunst, terwijl de internationale kunstcollecties van deze instellingen behoren tot de meest toonaangevende van Nederland. Speciaal voor deze kunstwandeling, organiseren zij op zes opeenvolgende vrijdagen, 20 en 27 mei, 3, 10, 17 en 24 juni, een gastvrij onthaal. Op deze locaties staan rondleiders of hosts klaar of liggen er tentoonstellingsboekjes  om de exposities toe te lichten.

Kom langs bij de verschillende locaties en ervaar de spirituele kracht van de monumentale papieren sculpturen van Annita Smit in CIRCL;  ontdek jong talent naast internationale topstukken in de ABN AMRO Kunstruimte; laat je verleiden door talloze portretten in de AkzoNobel Art Space; en verdiep je in de spannende kruisbestuiving tussen kunst en wetenschap in de VU Art SCIENCE gallery. Entree, rondleidingen en tentoonstellingsboekjes zijn gratis, reserveren is niet nodig. Op de meeste locaties is bovendien horeca aanwezig.

CIRCL Amsterdam: Tijd en Eeuwigheid. Poëzie in beeld en woord
Adres: Gustav Mahlerplein 1B, Amsterdam
Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 18.00
info@circl.nl
www.circl.nl/circl-art

ABN AMRO Kunstruimte: Power of Art en Eleven Women, and More…
Adres: entreehal ABN AMRO hoofdkantoor, Gustav Mahlerlaan 10, Amsterdam
Openingstijden: maandag t/m vrijdag 8:30-18:00
art-heritage@nl.abnamro.com

AkzoNobel Art Foundation: ALL EYES
Adres: AkzoNobel hoofdkantoor, Christiaan Neefestraat 2, Amsterdam
Openingstijden: maandag t/m vrijdag 9:00-18:00
artfoundation@akzonobel.com
www.artfoundation.akzonobel.com

VU ART SCIENCE Gallery: Natural Technology, welcome to the Symbiocene.
Adres: Nieuwe Universiteitsgebouw, De Boelelaan 1111, 1081HV Amsterdam
Openingstijden: dinsdag t/m zaterdag 12:00-18:00
artsciencegallery@vu.nl
www.artsciencegallery.nl

KUNSTPROEVEN OP DE ZUIDAS wordt ondersteund door Amsterdam Zuidas.