Fototentoonstelling verlengd

Bezoekster in fototentoonstelling Eva, Sara en Hanna in OBA Oosterdok (foto Mais Shourbaji)

Onze fototentoonstelling is verlengd: Eva, Sara en Hanna. Vrouwen van de wereld in OBA Oosterdok is te zien tot en met 10 maart 2024. In deze fototentoonstelling geeft kunstenaar Caroline Waltman Bijbelse vrouwen een gezicht. Zonder specifiek te worden over wie waar staat afgebeeld, portretteert ze de vrouwen in hun eigen habitat. Jonge vrouwen die Eva of Hanna hadden kunnen zijn. Oudere vrouwen, zoals Sara of Elisabeth. Zussen als Martha en Maria. De foto’s van Bijbelse vrouwen worden afgewisseld met foto’s van landschappen, stillevens en details die elkaar via beeldrijm versterken.

De fototentoonstelling is dagelijks gratis te zien. Voor openingstijden zie OBA Oosterdok.

Vrouw op de rug bezien bekijkt foto van gesluierde vrouw die tegen de zon inkijkt - fototentoonstelling van Bijbels Museum
Eva, Sara en Hanna in OBA Oosterdok (foto Mais Shourbaji)

Infographics

Niet iedere bezoeker weet welke vrouwen voorkomen in de Bijbel. Of waar in de Bijbel ze genoemd worden. Of wat hun betekenis is voor de menselijke geschiedenis. Om dit snel inzichtelijk te maken, presenteren we in de tentoonstelling twee infographics van de Britse ontwerper Karen Sawrey. In deze informatieve illustraties brengt zij ‘invloedrijke vrouwen’ uit de Bijbel in beeld en beschrijft ze kort hun bijdragen.

Kun je Eva en Sara niet vinden? Je bent niet de enige! Lees hier hoe dat komt.

Veel van de landen waar Waltman fotografeerde, hebben een geografische link met de Bijbel, zoals Jordanië, Egypte, Israël, Griekenland (Patmos) en Italië. De verbanden die de kunstenaar legt tussen haar foto’s en de Bijbelse personages zijn associatief en open. Iedere toeschouwer kan daarom eigen relaties leggen tussen de wereldse vrouwenportretten en de Bijbelse vrouwen.