Artist Talks EXODUS Archief

Himmelsbach voor zijn Paper Monument for the Paperless

22 april Rikko Voorberg

In het kader van de tentoonstelling EXODUS in Buitenplaats Doornburgh organiseert het Bijbels Museum een aantal Artist Talks. Tijdens deze talks is er ruimte om dieper in te gaan op de diversiteit aan verhalen die in de tentoonstelling naar voren komen. Op 22 april ging Rikko Voorberg, theoloog en schrijver én lid van de curerende commissie voor de Open Call EXODUS, in gesprek met kunstenaars Himmelsbach en Alydia Wever.

Vrouw danst op tafel tijdens Artist Talk bij tentoonstelling EXODUS
Alydia Wever tijdens haar performance op 22 april (foto Joanna van Dorp)

HIMMELSBACH

In de tentoonstelling EXODUS zie je het papieren monument dat Himmelsbach initieerde voor ongedocumenteerden. Hij bracht twintig makers bijeen om samen meer dan zestig portretten te gutsen. Met liefde en aandacht portretteerden ze hen in houtgravures die in steden over de hele wereld zijn wild geplakt. Himmelsbach: “Geen vluchtige foto’s uit kranten maar een hommage voortkomend uit ontmoeting en samenwerking met mensen die buiten het systeem vallen en ‘papierloos’ zijn, om samen positieve aandacht te genereren die zij, net als ieder ander mens nodig hebben.”

kunstenaar licht werk toe in tentoonstelling EXODUS van het Bijbels Museum
Himmelsbach vertelt over zijn Paper Monument voor de Paperless

ALYDIA WEVER

Alydia Wever onderzoekt in haar werk via dans en performance haar eigen Arubaanse roots en wil zij bijdragen aan de betekenis en waarde van ons internationale multiculturele erfgoed. Wever: “Ik probeer me door het leven te bewegen alsof het een goed georkestreerde voorstelling is. Daarbij stel ik de beeldvorming ter discussie dat de menselijke vooruitgang uitsluitend door het verstand wordt gedreven.”