Organisatie

Het Bijbels Museum is lean & mean; we beschikken over een klein team met betaalde en onbetaalde krachten en daarnaast over een grote en flexibele pool van kunstenaars, ontwerpers, film- en podcastmakers, tentoonstellingsbouwers en andere ‘uitvoerders’. Hiermee maken we producties die door het hele land te zien zijn. We zijn een museum zonder eigen collectie.

Stagiairs Mirna, Sophie, Joanne en Pepijn (2023, foto Sophie Aalbers)

We reizen altijd

Werkend in een royaal kantoor in Amsterdam, presenteren we onze tentoonstellingen op verschillende plekken in het land samen met partners; in musea, in monumentale kerken en in publieke gebouwen bijvoorbeeld. We maken tentoonstellingen voor wie wel én voor wie niet gelooft. De tentoonstellingen hebben altijd een relatie met de Bijbel; met een bijbelverhaal of een bijbels thema. Vaak raken ze aan het gedachtengoed van meerdere religies tegelijk. We nodigen geregeld jonge kunstenaars, ontwerpers en verhalenvertellers uit om nieuw werk voor ons te maken. Met onze exposities willen we de bezoeker in het hart raken, zachtmoedig confronteren, inspireren en bemoedigen. Op deze website vind je een overzicht van onze tentoonstellingen.

Klein team vol ambitie

Carolien Croon
Directeur
c.croon@bijbelsmuseum.nl
+31 (0)20 624 24 36

Danique Donia Nota
Planning en Productie
info@bijbelsmuseum.nl
+31 020 624 24 36

Marjolein Marreveld
Marketing en Communicatie
m.marreveld@bijbelsmuseum.nl
+31 (0)6 497 204 85

Stage-plek

Naast het kernteam hebben we ook altijd plek voor een stagiair. We werken met studenten van universitaire en hbo-opleidingen. Je kunt op verschillende momenten in het jaar starten. Heb je interesse? Stuur ons een mailtje: info@bijbelsmuseum.nl

Geen “eigen” museum meer

Het Bijbels Museum heeft geen “eigen” museum meer in Amsterdam. Onze permanente presentatie in het Cromhouthuis is sinds 1 juni 2020 gesloten. We zijn nog wel een museum, maar we presenteren onze tentoonstellingen bij presentatiepartners, bij andere musea door het hele land.

Vóór het Bijbels Museum ging reizen en zich geheel ging richten op de nieuwe koers, heeft het zijn collectie overgedragen aan een groot aantal musea en andere erfgoedinstellingen. Voor meer informatie over dit grote ontzamel- en herbestemmingsproject, klik hier.

De collectie van ds. Leendert Schouten is overgedragen aan Rijksmuseum het Catharijneconvent en de collectie bijbels aan de Vrije Universiteit Amsterdam. De beroemde Van Santenbijbel is in eigendom van het Bijbels Museum gebleven en in bruikleen gegeven aan de VU.

Het kantoor van het Bijbels Museum is sinds 1 juli 2020 gevestigd in de Corvershof (Protestantse Diaconie Amsterdam) aan de Nieuwe Herengracht in Amsterdam.