Tijd en Eeuwigheid opent Haags Museumkwartier

Dichters Babs Gons en Mustafa Stitou ontmoeten elkaar tijdens de Opening in de Kloosterkerk. Hun werk hangt in Escher in Het Paleis (foto Petra Katanic).

Woensdag 30 juni vormde de opening van de tentoonstelling Tijd en Eeuwigheid. Poëzie in beeld en woord een prachtig voorbeeld van samenwerking binnen het Haagse Museumkwartier. Het Museumkwartier vormt het culturele hart van Den Haag en bevindt zich rond de historische Hofvijver, de mondaine Denneweg en het majestueuze Lange Voorhout. Hier stralen de museale oude meesters naast jonge podiumhelden. Het is de plek van Vermeer en Rembrandt, in het Mauritshuis en Museum Bredius. Van de optische illusies van Escher in Het Paleis. Maar ook van nieuwe helden en creatieve pioniers in de Koninklijke Schouwburg en theater Diligentia. En dat alles rond het overbekende Binnenhof, het centrum van de Nederlandse macht. Al zes eeuwen ligt hier de basis van onze democratie en vrijheid.

Kloosterkerk (foto Arjan de Jager)
Escher in Het Paleis (foto Arjan de Jager)

In Tijd en Eeuwigheid werken Escher in Het Paleis en de Kloosterkerk voor het eerst samen. De duotentoonstelling, een productie van het Bijbels Museum, met monumentale papierkunstobjecten van Annita Smit, gedichten van Gershwin Bonevacia, Babs Gons, Marjolijn van Heemstra, Iduna Paalman, Mustafa Stitou en een essay van Joke Hermsen is verdeeld over beide locaties aan het Lange Voorhout. Tezamen met de tentoonstelling Voorhout Monumentaal reden genoeg voor een bezoekje aan de Hofstad!