Nu bij

Altijd online

Luister nu naar Verhalen van Hoop

Altijd online

Refelinio, Nineke, Maya, Ihab, Joenoes, Anil, Wai Wai en Dave maakten allemaal een moeilijke periode door waar ze inmiddels positief op terugkijken. Met een klik op de foto start je hun Verhalen van Hoop, korte podcasts vol inspiratie en liefde. Laat je inspireren door hun veerkracht en moed.

Refelinio

Nineke
Dit-is-mijn-verhaal-Maya-fotograaf CigdemYuksel-BijbelsMuseum
Maya
Ihab

Joenoes
Anil

Wai Wai
Dave

Foto’s: Cigdem Yuksel

OOK ANDEREN DEELDEN HUN VERHAAL
In voorjaar 2021 nodigden we via deze outdoor-affiche-tentoonstelling Verhalen van Hoop iedereen uit zijn of haar eigen verhaal met ons te delen. Wat hielp jou deze lastige winter door? Wie of wat inspireerde je hoop te houden op een “normaal” leven of een andere, nieuwe levenswijze te omarmen? Je kon via Whatsapp/Signal een spraakbericht voor ons achterlaten met JOUW verhaal. Het meest inspirerende verhaal beloonden we met een foto shoot door Cigdem Yuksel.

Verhalen van Hoop is voortgekomen uit Dit is mijn verhaal, de tentoonstelling die onder meer te zien was in Amsterdam, Den Haag, Zwolle en Middelburg.

Geloof je net als wij in een koers van bezinning en bezieling? Van er voor elkaar zijn, naar elkaar luisteren en echt kijken, vanuit je hart. Onze tentoonstellingen hebben altijd een relatie met de Bijbel; met een bijbelverhaal of een bijbels thema. Vaak raken ze aan het gedachtengoed van meerdere religies tegelijk. We nodigen geregeld jonge kunstenaars, ontwerpers en verhalenvertellers uit om nieuw werk voor ons te maken. We presenteren ons werk op verschillende plekken in het land samen met partners; in musea, in monumentale kerken en in publieke gebouwen bijvoorbeeld. Met onze exposities willen we de bezoeker in het hart raken, zachtmoedig confronteren, inspireren en bemoedigen. 

Als vriend van het museum help je ons deze ambitie waar te maken. De ruim 7.500 vrienden zijn een belangrijke morele en financiële steun voor het Bijbels Museum. Ze hebben gratis toegang tot onze tentoonstellingen, ontvangen drie maal per jaar een brief van de directeur en regelmatig e-nieuwsbrieven en uitnodigingen voor speciale ontvangsten. Doe ook mee en meld je aan via de rode button hierboven. Van harte welkom!

Bekijk nu de Online Presentatie EXODUS.

Het Bijbels Museum biedt naast reizende tentoonstellingen ook altijd online inspiratie via podcasts, buiten-tentoonstellingen of online presentaties.

 

Lees meer over onze gastlocatie