Luister nu naar Gershwin Bonevacia

Gershwin leest zijn gedicht Dichtbij het licht voor uit de tentoonstelling Tijd en Eeuwigheid. Poëzie in beeld en woord (klik op de foto).

Gershwin Bonevacia

Geloof je net als wij in een koers van bezinning en bezieling? Van er voor elkaar zijn, naar elkaar luisteren en echt kijken, vanuit je hart. Onze tentoonstellingen hebben altijd een relatie met de Bijbel; met een bijbelverhaal of een bijbels thema. Vaak raken ze aan het gedachtengoed van meerdere religies tegelijk. We nodigen geregeld jonge kunstenaars, ontwerpers en verhalenvertellers uit om nieuw werk voor ons te maken. We presenteren ons werk op verschillende plekken in het land samen met partners; in musea, in monumentale kerken en in publieke gebouwen bijvoorbeeld. Met onze exposities willen we de bezoeker in het hart raken, zachtmoedig confronteren, inspireren en bemoedigen. 

Als vriend van het museum help je ons deze ambitie waar te maken. De ruim 7.500 vrienden zijn een belangrijke morele en financiële steun voor het Bijbels Museum. Ze hebben gratis toegang tot onze tentoonstellingen, ontvangen drie maal per jaar een brief van de directeur en regelmatig e-nieuwsbrieven en uitnodigingen voor speciale ontvangsten. Doe ook mee en meld je aan via de rode button hierboven. Van harte welkom!