Labyrintwandeling
Op een aantal middagen in mei, juni en augustus 2025 kunt u op het grasveld naast Museum Klooster Ter Apel een labyrintwandeling lopen. Heeft u een levensvraag of wilt u gewoon een nieuwe ervaring ondergaan? Ontdek wat een wandeling u brengt. De labyrintwandelingen maken deel uit van het activiteitenprogramma bij de tentoonstelling Uit het paradijs.
Wat is een labyrint?
Een labyrint is geen doolhof, maar een ervaring, een belevenis. Zoals men wel zegt: “In een doolhof verlies je je weg, in een labyrint vind je je weg”. Labyrinten zijn mythische ontwerpen die al heel vroeger gebruikt werden voor vruchtbaarheidsrituelen, symbolische bedevaarten en de beleving van spiritualiteit. Het labyrint staat symbool voor de weg die wij afleggen in het leven, de weg naar binnen toe. Labyrint wandelen kan gebruikt worden als een weg naar uw hart, het kan mogelijke problemen oplossen, uw intuïtie verbeteren, kortom het is een spiegel op uw levenspad. Het kan dienen om de zelfkennis te vergroten, een levensfase te beëindigen en een nieuwe fase te beginnen. Labyrint wandelen kan u misschien zelfs inzichten geven en mogelijk transformeren.

Praktische informatie
Hans Baars begeleidt de labyrintwandeling, die ongeveer een uur duurt. Het kost € 19,50 per persoon om mee te doen.
Woensdag 21 mei 2025, 14.00 tot 15.00 uur
Zaterdag 28 juni 2025, 15.30 tot 16.30 uur (tijdens Westerwolde rijgt)
Woensdag 16 juli 2025, 14.00 tot 15.30 uur (deze sessie is langer omdat de deelnemers eerst zelf het labyrint leggen)
Zaterdag 16 augustus 2025, 14.00 tot 15.00 uur
De tentoonstelling Uit het paradijs
60 jaar geleden verscheen De mens en zijn symbolen van Carl Gustav Jung. Het boek vond veel weerklank onder kunstenaars. Jungs visie op de mens en de kunst, het onbewuste en het symbool, vormt de inspiratie voor de tentoonstelling Uit het paradijs. Kunst, mythologie, psychologie. De expositie toont hedendaagse kunst en verbindt die met historische topstukken uit verschillende museale collecties. Uit het paradijs toont werk van onder andere Sanne Bax, Charlotte Caspers, Stan Klamer, Juul Kraijer, Ralf Kokke, Yuro Moniz, Thomas Trum, Erzsébet Baerveldt en Guido van der Werve en uit de collecties van Museum Krona, RCE, Embassy of the Free Mind en andere bruikleengevers. Met dank aan partner Special Arts, atelier voor ‘outsider artists’, is ook werk te zien van Guus Schut, Wijnand de Vries, Anna Worrel en Lenneke Zoeteman.