22 mei Literaire middag op Zuidas

18 mei 2022 * E-nieuwsbrief Bijbels {{var:mycontent:""}}Museum

22 mei, 15.00 uur, literatuur in CIRCL  Amsterdam

MARJOLIJN VAN HEEMSTRA LEEST VOOR

Bezinning en bezieling. Dat bieden we je niet alleen met de tentoonstelling, maar ook met verdiepende activiteiten. Zo organiseren we in de CIRCL Amsterdam een literaire middag met medewerking van dichters Marjolijn van Heemstra (foto links, © Bowie Verschuuren), Gershwin Bonevacia en Tao-deskundige Elly Nooyen. Ook is er live muziek van ud-speler en componist Mehmet Polat en vertelt kunstenaar Annita Smit over haar werkproces. Het thema ‘tijd en eeuwigheid’ staat deze middag uiteraard centraal. Na afloop zullen de auteurs hun boeken en dichtbundels signeren.

Zondag 22 mei, aanvang 15.00 uur (inloop 14.30 uur)
Entree: 20,- / 15,- voor Vrienden van het Bijbels Museum

boek HIER je ticket voor de LITERAIRE MIDDAG in CIRCL A'DAM

24 mei, 16.00 uur, workshop voor studenten

CREATIVE WRITING ON 'TIME AND ETERNITY' I.S.M. NEWCONNECTIVE 

Tasha Mhishi, winnaar van de Martin Luther Kind Spoken Word Wedstrijd 2021 van de Vrije Universiteit, deelt op 24 mei in CIRCL haar inspiratie, tips en tricks over hoe zij tot schrijven komt. Nadat de deelnemers eerst in alle rust de tentoonstelling hebben bekeken, wordt er gewerkt. De resultaten, in elk geval die van Tasha zelf, kunnen daarna met elkaar gedeeld worden. De workshop duurt tot 18.00 uur en vindt plaats in CIRCL Amsterdam. Voertaal is Engels, er kan in elke gewenste taal geschreven worden!

Dinsdag 24 mei, aanvang 16.00 uur (inloop 15.45 uur)
Deelname 6 euro p/p, aanmelden via https://bit.ly/3PqrBs9

kom Kunstproeven op de Zuidas

NOG MEER KUNST OP DE ZUIDAS...! BIJBELS MUSEUM INITIEERT UNIEKE SAMENWERKING 

Amsterdam Zuidas staat minder bekend om zijn kunst, terwijl de internationale kunstcollecties van de daar gevestigde instellingen behoren tot de meest toonaangevende van Nederland. Naar aanleiding van Tijd en Eeuwigheid initieerde het Bijbels Museum KUNSTPROEVEN OP DE ZUIDAS: op zes opeenvolgende vrijdagen, 20 en 27 mei, 3, 10, 17 en 24 juni, krijg je een extra gastvrij onthaal bij de deelnemende locaties. Kom langs en ervaar de spirituele kracht van de monumentale papieren sculpturen van Annita Smit in CIRCL; ontdek jong talent naast internationale topstukken in de ABN AMRO Kunstruimte; laat je verleiden door talloze portretten in de AkzoNobel Art Space; en verdiep je in de spannende kruisbestuiving tussen kunst en wetenschap in de VU Art SCIENCE gallery. Entree, tentoonstellingsboekjes en rondleidingen zijn gratis, reserveren is niet nodig. Op de meeste locaties is bovendien horeca aanwezig. 

DE AANLEIDING: 
TIJD EN EEUWIGHEID BRENGT BEZINNING NAAR DE ZUIDAS

De monumentale papierkunst van Annita Smit in de tentoonstelling Tijd en Eeuwigheid. Poëzie in beeld en woord is een bijzonder voorbeeld van upcycling en sluit inhoudelijk naadloos aan bij het gedachtengoed van CIRCL, het circulaire gebouw van ABN AMRO. Van papier dat anders zou worden weggegooid, gered uit de papierbak van de drukker, maakte Smit driedimensionale kunst. CIRCL is gebouwd met hergebruikte materialen en inrichting en stelt circulariteit centraal in alle eigen programmering en activiteiten. Tussen het werk van Smit hangen in de tentoonstelling speciaal op het thema geschreven gedichten van Gershwin Bonevacia, Babs Gons, Marjolijn van Heemstra, Iduna Paalman en Mustafa Stitou. Joke J. Hermsen schreef een essay voor de tentoonstelling, dat je als bezoeker gratis meekrijgt. 

De tentoonstelling draait om de directe relatie tussen de kunst en de kijker: ‘Het hoofd mag uit, het hart mag aan’!

CIRCL AMSTERDAM, GUSTAV MAHLERPLEIN 1B - GRATIS ENTREE
TE ZIEN T/M 29 JULI 2022, ma t/m vrij 10.00-18.00 uur

Tijd en Eeuwigheid is een productie van het Bijbels Museum, mede mogelijk gemaakt door het Mondriaan Fonds, Doopsgezind Predikfonds, Amsterdams Fonds voor de Kunst, Iona Stichting, Vrijzinnige Fondsen, Uitgeverij Royal Jongbloed, de Schrijverscentrale, de Vrienden van het Bijbels Museum en onze presentatiepartners. 

Bijbels Museum Logo

CONTACT

Nieuwe Herengracht 18 | 1018 DP Amsterdam | +31 (0)20 624 24 36

info@bijbelsmuseum.nl | www.bijbelsmuseum.nl

Foto's in dit nr: Anja Loepa, Petra Katanic (copyright fotografen/Bijbels Museum)