Maart 2024 - Nieuwsbrief Bijbels Museum

Het is bijna voorjaar, een mooi moment om je op de hoogte te brengen van het laatste nieuws. En je alvast vrolijk Pasen toe te wensen!

oude man en vrouw hand in hand staand in een mediterraan landschap

Internationale Vrouwendag: Eva, Sara en Hanna in Amsterdam

Eva, Sara en Hanna. Vrouwen van de wereld is een tentoonstelling met foto’s van Caroline Waltman. Zij toont vrouwen van over de hele wereld in hun eigen omgeving. Ben je nog niet geweest? De tentoonstelling is alleen nog deze week - gratis - te zien in de grootste bibliotheek van Nederland, OBA Oosterdok! Vlak naast het CS in Amsterdam.

Laatste kans: Zie mij in Deventer

Ook Zie mij. De Bijbel in foto’s biedt een frisse blik op de Bijbel. Beeldend kunstenaar Caroline Waltman koppelt hierin haar foto’s - van portretten tot stillevens, van landschappen tot actiebeelden - aan verzen uit dit eeuwenoude boek. 

De tentoonstelling is nog tot en met donderdag 21 maart te zien in de prachtige Bergkerk in Deventer, dus grijp je kans!

Bergkerkplein 1
Open: di t/m zo 11.00-17.00 uur

Werken met een stagiair

Het Bijbels Museum geeft jonge mensen graag de kans ervaring op te doen binnen de museumwereld. Er is daarom altijd plek voor een stagiair. Sinds 12 februari maakt Elisia deel uit van het team. Zij denkt mee over nieuwe plannen, houdt zich bezig met de marketing,  is betrokken bij op- en afbouw en alles wat er komt kijken bij het produceren van een tentoonstelling: ‘Elke dag leer ik iets nieuws!’ Benieuwd wat Elisia allemaal doet? Lees dan haar blog.

kerkinterieur met tegen de wand staand tekstbord van tentoonstelling Bijbels Museum

Onze vrienden

Het Bijbels Museum is voor een belangrijk deel van zijn exploitatie afhankelijk van vrienden die ons steunen met donaties. Ze vormen een belangrijke pijler onder ons werk, waar we erg blij mee zijn. Vrienden hebben gratis entree tot al onze tentoonstellingen, ontvangen drie keer per jaar een brief van de directeur én zijn van harte welkom bij openingen en speciale ontvangsten.

Natuurlijk zijn we op zoek naar meer vrienden. Wil je ons ook steunen, ons helpen mensen te inspireren? Geloof je in de waarde van verhalen uit de Bijbel en uit andere religies en stromingen? Voor wie wel en voor wie niet gelooft? Sluit je bij ons aan en word vriend. Of vraag anderen dat te doen. Op de website lees je meer over de mogelijkheden. 

BIJBELS MUSEUM DANKT OOK 

Mondriaan Fonds, Vermeulen Brauckman Stichting, Prins Bernhard Cultuurfonds, Fonds 21, Zabawas, Wessel Zwartsenberg Fonds, Predikfonds Haarlem, Vrijzinnige Fondsen, Iona Stichting, Stichting De Zaaier en alle partners met wie we samenwerken.

Bijbels Museum Logo

Credits: tentoonstellingsfoto's Caroline Waltman; opbouw Zie mij Bijbels Museum

CONTACT

Kantoor Bijbels Museum
Nieuwe Herengracht 18 | 1018 DP Amsterdam | +31 (0)20 624 24 36

info@bijbelsmuseum.nl | www.bijbelsmuseum.nl