Nog 4 weken: Tijd en Eeuwigheid op Zuidas

4 juli 2022 * E-nieuwsbrief Bijbels {{var:mycontent:""}}Museum

Laatste kans: Tijd en Eeuwigheid in CIRCL  A'dam

TE ZIEN T/M 29 JULI

Het Nederlands Dagblad beschreef het doel van de tentoonstelling Tijd en Eeuwigheid. Poëzie in beeld en woord onlangs in een recensie als 'het heden even stilzetten', '... je bewust worden van je eigen tijdelijkheid, je sterfelijkheid' en 'de kunst op haar puurst ervaren'. Kom kijken naar de papierkunst van Annita Smit te midden van de gedichten van Gershwin Bonevacia, Babs Gos, Marjolijn van Heemstra, Iduna Paalman en Mustafa Stitou en ervaar het zelf. De tentoonstelling draait om de directe relatie tussen de kunst en de kijker: ‘Het hoofd mag uit, het hart mag aan’! Entree tot CIRCL is gratis. Een eigen bijdrage - gewoon via onze website - waarderen we natuurlijk zeer!

CIRCL AMSTERDAM, GUSTAV MAHLERPLEIN 1B - GRATIS ENTREE ma t/m vrij 10.00-18.00 uur

Tentoonstelling Tijd en Eeuwigheid van het Bijbels Museum in CIRCL Amsterdam

Terugblik

ENTHOUSIASTE REACTIES EN VEEL (LITERAIRE) INSPIRATIE 

De diverse literaire bijeenkomsten eind mei waren een feestje voor fijnproevers. Zo zorgde Gershwin Bonevacia voor ontroering met een zeer persoonlijke bijdrage over de inspiratie die New York hem de week daarvoor bood. Elly Nooyen, ingevallen voor de afwezige Joke Hermsen, bood een lucide verhaal over Tijd en Eeuwigheid in relatie tot het Taoïsme. Tasha Mhishi tenslotte kwam met de deelnemers aan haar workshop tot een mooie uitwisseling. 

kom Kunstproeven op de Zuidas

SUCCESVOLLE SAMENWERKING: KUNSTPROEVEN OP DE ZUIDAS

Het samenwerkingsproject Kunstproeven op de Zuidas bleek een schot in de roos. Het aantal bezoekers aan de deelnemende instellingen, en daarmee ook aan de tentoonstelling Tijd en Eeuwigheid, steeg significant. Voor wie het gemist heeft, op de website van het Bijbels Museum zijn alle (web)adressen te vinden: de collecties van ABN AMRO Kunstruimte, AkzoNobel Art Foundation, CIRCL en de VU Art SCIENCE Gallery blijven (op sterk wisselende dagen/tijden) open voor publiek. Let op: Tijd en Eeuwigheid sluit op 29 juli!

 Jaarverslag 2021 online

2021 was een bijzonder jaar. Er waren corona-sluitingen én Tijd en Eeuwigheid ging van start. Het Bijbels Museum was te gast in Amsterdam, Den Haag, Groningen, Middelburg, Rotterdam, Ter Apel, Uden, Utrecht en Zierikzee. We ontwikkelden o.a. een nieuw meerjaren- en vriendenbeleid, vernieuwden de website en voltooiden een publicatie over het ontzamelproces. In het jaarverslag blikken we uitgebreid terug.

Tijd en Eeuwigheid is een productie van het Bijbels Museum, mede mogelijk gemaakt door het Mondriaan Fonds, Doopsgezind Predikfonds, Amsterdams Fonds voor de Kunst, Iona Stichting, Vrijzinnige Fondsen, Uitgeverij Royal Jongbloed, de Schrijverscentrale, de Vrienden van het Bijbels Museum, CIRCL en de andere presentatiepartners. 

Bijbels Museum Logo

CONTACT

Nieuwe Herengracht 18 | 1018 DP Amsterdam | +31 (0)20 624 24 36

info@bijbelsmuseum.nl | www.bijbelsmuseum.nl

Foto's in dit nr: Tijd en Eeuwigheid, door Petra Katanic