Kees de Kort in Zeeland en EXODUS.NU online

23 december 2022 * E-nieuwsbrief Bijbels {{var:mycontent:""}}Museum

Jezus is geboren door Kees de Kort (copyright familie De Kort)

KEES DE KORT | IKONEN
Christelijke feestdagen in beeld 

NU TE ZIEN IN STADHUISMUSEUM ZIERIKZEE 

In Stadhuismuseum Zierikzee is deze week de tentoonstelling Kees de Kort | Ikonen: Christelijke feestdagen in beeld geopend. Traditionele ikonen en gouaches van kunstenaar Kees de Kort (1934 – 2022) verbeelden de geboorte van Jezus, Pasen, Hemelvaart en Pinksteren. De tentoonstelling staat op de prachtige zolder van het museum. De kap is daarvan een van de meest spectaculaire onderdelen. De kapconstructie is een knap staaltje vakmanschap, een prachtige samenstelling van eiken binten, spanten en gordingen. In het filmpje hieronder krijgt u een impressie van de tentoonstelling en de locatie.

EXODUS.NU - ONLINE TENTOONSTELLING

RUIM 700 INZENDINGEN VOOR OPEN CALL - KWALITEIT HOOG 

De Open Call EXODUS, uitgeschreven door Bijbels Museum en Buitenplaats Doornburgh, leverde afgelopen maanden ruim 700 inzendingen op van kunstenaars uit heel Nederland, werkend in allerlei disciplines. Het thema EXODUS, naar de verzameling verhalen uit Bijbel, Thora en Koran, bood genoeg inspiratie: de kunstwerken gaan over onderdrukking, oorlog en de bevrijding daaruit, over vluchtelingenstromen wereldwijd, over slavernij in verleden én heden, en over een lange, barre en ongewisse tocht naar een nieuw leven. En voor veel kunstenaars gaat EXODUS lang niet altijd over de fysieke tocht, maar ook over de persoonlijke en innerlijke reis. Over de hindernissen onderweg, de ontheemding en het wortelen op de eindbestemming.

Uit alle inzendingen stelde een curerende commissie onder leiding van Yuki Kho EXODUS de online tentoonstelling samen.

Begin januari 2023 maken we bekend welke circa 29 werken vanaf 24 maart 2023 in het echt te bewonderen zullen zijn in Buitenplaats Doornburgh bij Utrecht. We houden u op de hoogte!

EXODUS.NU is een productie van het Bijbels Museum en Buitenplaats Doornburgh, mede mogelijk gemaakt dankzij de steun van het Mondriaan Fonds, de Vermeulen Brauckman Stichting, het Predikfonds, het Rita en Rudolf Boon-Schillingfonds en Stichting Zabawas.  

Bijbels Museum Logo

CONTACT

Nieuwe Herengracht 18 | 1018 DP Amsterdam | +31 (0)20 624 24 36

info@bijbelsmuseum.nl | www.bijbelsmuseum.nl