juli 2024 - Nieuwsbrief Bijbels Museum

Curatoren hebben No Time To Despair

Het dreamteam is gevonden: Caithlin Chong, Mees Elias van Zanten en Thierno Deme (foto boven, v.l.n.r.) gaan komend najaar een tentoonstelling maken met als werktitel No Time To Despair. 
Het wordt een tentoonstelling voor een breed en divers jong publiek, te presenteren bij Kunstlinie (Almere) en NDSM FUSE (Amsterdam). Thema van de tentoonstelling is een hoopvolle toekomst die er wel kan komen maar nog niet zichtbaar is. Waar vinden jonge mensen in deze tijd hoop? Rom. 8; 24-25: Wie hoopt er nog op wat hij al kan zien? Maar als wij hopen op wat we nog niet zien, blijven we in afwachting daarvan volharden, uit de brief  van Paulus aan de Romeinen dient ter inspiratie. In de tentoonstelling zal uitsluitend hedendaagse kunst te zien zijn van makers van onder de dertig.  

No Time To Despair  is te zien vanaf begin februari 2025 in Kunstlinie Almere. We houden je op de hoogte!

Zie mij in Friesland

De tentoonstelling Zie mij. De Bijbel in foto's ging in 2017 in première en reisde heel Nederland door. Inmiddels is deze indrukwekkende selectie foto's van beeldend kunstenaar Caroline Waltman toe aan de tiende en laatste locatie.

Zie mij is nog te zien t/m 22 september in de Groate Kerk in Sint Jacobiparochie, Friesland. Je bent elke vrijdag, zaterdag en zondag welkom van 13.00-17.00 uur. Gaat dat zien!

Jaarverslag 2023 

Terugblikken, zien wat je gemist hebt of gewoon een beetje surfen? Ons jaarverslag 2023 staat online. En wat was het een mooi jaar! Met de tentoonstellingen Kees de Kort | Ikonen, EXODUS, Zie mij. De Bijbel in foto's en ook Eva, Sara en Hanna. Vrouwen van de wereld. We danken nogmaals alle kunstenaars, vrienden, partners, stagiairs en financiers die ons steunden. Merci! 

Uit het paradijs. Kunst, mythologie, psychologie. Tentoonstelling in de maak over de reis van de mens

Labyrint-achtige paden, middeleeuwse heiligenbeelden, getufte ‘Joshua Trees’ en immense spiraalvormige schilderingen. Vanaf 13 oktober is het allemaal te zien in de tentoonstelling Uit het paradijs. Kunst, mythologie, psychologie in Museum Krona. Oude, moderne en hedendaagse kunst worden er met elkaar verbonden. Van grafiek van Salvador Dalì en Rembrandt tot videokunst van Juul Kraijer en Guido van der Werve. Centraal staat ‘de reis van de mens’, waarin ook de bezoeker zelf wordt meegenomen. Om vanuit de veilige omgeving – het paradijs – via obstakels uiteindelijk gelouterd naar huis terug te keren. 

Uit het paradijs. Kunst, mythologie, psychologie is in Museum Krona, Uden te zien van 13 okt 2024 t/m 16 mrt 2025. Aansluitend reist de tentoonstelling naar Museum Klooster Ter Apel.

kerkinterieur met tegen de wand staand tekstbord van tentoonstelling Bijbels Museum

^ Still uit de videotryptiek Spawn. Juul Kraijer, 2019.

Mogen we je keer bellen?

Het Bijbels Museum is voor een belangrijk deel van zijn exploitatie afhankelijk van donaties. Vrienden die geven vormen een onmisbare pijler onder ons werk. Misschien geef je al jaren, misschien geef je wel niet. Wij willen graag weten waarom mensen ons steunen. En hoe we hen daar het beste in kunnen faciliteren. Mogen we je een keer bellen? Dan vertellen we gelijk over wat we terugdoen. Want voor wat hoort wat, toch? Meer weten of je  telefoonnummer achterlaten? Klik op onderstaande knop en we bellen je terug. Eenmalig. Zonder verplichtingen en veilig. 

Bijbels Museum mag mij bellen! Ik vertel graag waarom ik vriend ben van het museum. (Vergeet alsjeblieft niet je nummer in de mail te zetten. Dank!)

BIJBELS MUSEUM DANKT  

Mondriaan Fonds, Vermeulen Brauckman Stichting, Cultuurfonds mede dankzij het Pijlfonds, Fonds 21, Zabawas, Wessel Zwartsenberg Fonds, Predikfonds Haarlem, Vrijzinnige Fondsen, Iona Stichting, Stichting De Zaaier, Fonds Kerk en Wereld, Vrijzinnige Fondsen, Cultuurfonds Noord-Holland & Flevoland, Stichting Gravin van Bylandt, VSBfonds en alle partners met wie we samenwerken.

Bijbels Museum Logo

CONTACT

Kantoor Bijbels Museum
Nieuwe Herengracht 18 | 1018 DP Amsterdam | +31 (0)20 624 24 36

info@bijbelsmuseum.nl | www.bijbelsmuseum.nl