Pasen 2021 - Nieuwsbrief Bijbels Museum

2021 is het jaar van een nieuw begin. Een jaar waarin het Bijbels Museum zijn nieuwe koers met hart en ziel uitdraagt. Na het succes van de tentoonstelling NIEUWE AARDE in de Westerkerk Amsterdam afgelopen herfst gaan we naar buiten. Letterlijk. Lees hier waar je ons vinden kunt!

BIJBELS MUSEUM OP STRAAT IN STUDENTENSTEDEN

DIT IS MIJN VERHAAL GAAT 'OUTDOOR'! 

Wai Wai (foto: Cigdem Yuksel)

Nu alle musea gesloten zijn en Nederland aan het wandelen geslagen is, wil het Bijbels Museum mensen buiten inspireren. In de studentensteden Amsterdam, Den Haag, Groningen, Rotterdam en Utrecht plaatsen we van eind april t/m half mei grote affiches op straat met de portretten van Anil, Dave, Ihab, Joenoes, Maya, Nineke, Refelinio, Wai Wai en hun Verhalen van Hoop.

Bij die portretten staat een QR-code waarmee je met je smartphone hun  verhalen kunt beluisteren,  onderweg of eenmaal thuis op de bank. Verhalen van Hoop over hoe deze jonge mensen moeilijkheden overwonnen, weer licht aan het eind van de tunnel vonden én welk bijbelverhaal hen daarbij hielp. 

Heb jij ook een bijzonder verhaal te delen? Over iets dat je het afgelopen coronajaar hebt meegemaakt? Een verhaal waarmee je andere jongeren kunt inspireren en hoop kunt geven? Vertel het ons via een spraakbericht (whatsapp) en maak kans op een fotoshoot met zilveren camerawinnaar Cigdem Yuksel. Je vindt het whatsapp nummer en de verhalen op onze website vanaf 26 april!  

MEER TENTOONSTELLINGSNIEUWS

KEES DE KORT |   IKONEN

STADHUISMUSEUM ZIERIKZEE

Geduld, daar draait het om. Het geduld om ikonen te schilderen met eindeloze laagjes verf, schuren, drogen, vergulden. Het geduld om te wachten tot we allemaal weer veilig kunnen samenkomen. Geduld tot de tentoonstelling in het Stadhuismuseum Zierikzee eindelijk bezocht kan worden… Volg onze website voor de openingsdatum. 

De einddatum is, dankzij de flexibiliteit van de collega’s uit Zierikzee, verlengd t/m 20 juni. In Kees de Kort|Ikonen brengen traditionele ikonen en hedendaagse bijbelillustraties naast elkaar belangrijke bijbelverhalen tot leven. 

BEKIJK OOK NIEUWE AARDE.NU

ONLINE

Meer dan 260 kunstenaars stuurden vorig jaar werk in voor onze Open Call NIEUWE AARDE. Deel je visioen. Twaalf werken waren afgelopen herfst te zien in de Westerkerk Amsterdam. Maar er was zoveel meer. Zoveel inspiratie, schoonheid, bezieling ook. We wijzen je graag op onze website www.nieuweaarde.nu 

Daar zijn meer dan 80 andere inzendingen te vinden. Veel plezier!  

KOM ERBIJ! 

VRIENDEN

Misschien ben je enthousiast over wat we doen, geloof je net als wij in een koers van bezinning en bezieling. Misschien wil je ons helpen? Word vriend. Je krijgt gratis entree tot al onze tentoonstellingen, 3x p/jr een brief van de directeur én uitnodigingen voor speciale ontvangsten. Schrijf je nu in. Van harte welkom! 

BIJBELS MUSEUM DANKT OOK 

Mondriaan Fonds, VSBfonds, Fonds Kerk en Wereld, Amsterdams Fonds voor de Kunst, Vermeulen Brauckman Stichting, Stichting Woudschoten, Prins Bernhard Cultuurfonds, The Turn Club en de Protestantse Diaconie en alle partners met wie we samenwerken.

Bijbels Museum Logo

CONTACT

Nieuwe Herengracht 18 | 1018 DP Amsterdam | +31 (0)20 624 24 36

info@bijbelsmuseum.nl | www.bijbelsmuseum.nl