Nov 2021 * E-nieuwsbrief Bijbels {{var:mycontent:""}}Museum

Museum Krona is de nieuwste partner van het Bijbels Museum. Lees hier meer over onze tentoonstelling in Brabant en de inspirerende literaire middag daar op 14 november.    

Bijzonder samenspel bij Tijd en Eeuwigheid. Poëzie in beeld en woord in Museum Krona

(foto Willem Kuijpers)

Het Bijbels Museum reist langs presentatiepartners om op meerdere plekken in Nederland bezinning, bezieling en inspiratie te bieden. Van 23 oktober t/m 30 januari is Tijd en Eeuwigheid. Poëzie in beeld en woord te zien in Museum Krona in Uden (Brabant). Museum Krona maakt deel uit van een eeuwenoud, deels door de zusters Birgittinessen bewoond abdijcomplex Marie Refugie. De verbluffende papierkunstobjecten van Annita Smit en vijf nieuwe gedichten van Gershwin Bonevacia, Babs Gons, Marjolijn van Heemstra, Iduna Paalman en Mustafa Stitou worden daar getoond in combinatie met Krona's eigen religieuze kunst. Die combinatie van kunstvormen biedt je de ruimte een verstilde ervaring te beleven en levert een bijzonder samenspel op tussen de gebedszusters van de abdij en hun waarden. De tentoonstelling draait om de directe relatie tussen de kunst en de kijker: ‘Het hoofd mag uit, het hart mag aan’!

Heb je behoefte aan meer verdieping? Bij de tentoonstelling krijg je een – eveneens op dundrukpapier gedrukte – eenvoudige gratis publicatie aangeboden met onder meer een introductie door directeur Carolien Croon, de vijf gedichten en een nieuw essay van filosofe Joke Hermsen, getiteld Dialogisch zijn: twee stemmen, twee tijden

Tijd en Eeuwigheid. Poëzie in beeld en woord
Museum Krona, 23 okt 2021 t/m 30 jan 2022
Veghelsedijk 25, 5401 PB Uden

Zondag 14 november: Literaire inspiratiemiddag TIJD EN EEUWIGHEID in Museum Krona Uden

Ook met Museum Krona organiseert het Bijbels Museum een bijzondere literaire middag. Aanwezig zijn kunstenaar Annita Smit, . Marjolijn van Heemstra, kunstenaar en schrijver (foto rechts) van onder meer In lichtjaren heeft niemand haast, dichter Gershwin Bonevacia wiens bundel Toen ik klein was, was ik niet bang onlangs verscheen en Joke Hermsen (foto links). Hermsen pleit in haar laatste boek Ogenblik en Eeuwigheid onder andere voor meer tijd voor kunst, omdat we via de persoonlijke beleving van kunst de 'tijd als duur' in onze tijdelijkheid kunnen ervaren. Die ervaring is verrijkend en heilzaam voor de geest. In Uden meer hierover!  Ud-speler Mehmet Polat verzorgt muzikale intermezzi en na afloop is er met dank aan de Schrijverscentrale en boekhandel Berne een boekenmarkt en signeersessie. Mis het niet!

Tijd en Eeuwigheid is een productie van het Bijbels Museum, mede mogelijk gemaakt door het Mondriaan Fonds, Doopsgezind Predikfonds, Iona Stichting, Vrijzinnige Fondsen, Uitgeverij Royal Jongbloed, de Schrijverscentrale, de Vrienden van het Bijbels Museum en onze presentatiepartners.

Tijd en Eeuwigheid reist in februari 2022 door naar Museum Klooster Ter Apel en in mei naar CIRCL Amsterdam.

MEER NIEUWS VAN HET BIJBELS MUSEUM

TERUGBLIK OP EEN BIJZONDER SYMPOSION 

200 GASTEN GASTVRIJ ONTHAALD

Zondag 17 oktober spraken onder meer dichter Gershwin Bonevacia (foto), Marjolijn van Heemstra (kunstenaar), Hugo van Hooreweghe (theoloog & Jung-expert) en Elly Nooyen (Tao-specialist) op landgoed Renova in Bilthoven over hun visie op Tijd en Eeuwigheid. Bijna 200 deelnemers genoten van de gedeelde inspiratie én de gastvrije ontvangst door medeorganisator stichting Rozenkruis. Dank daarvoor!

LAATSTE WEKEN IN MIDDELBURG

DIT IS MIJN VERHAAL T/M 12 NOV 


Veel bezoek en mooie reacties, dat is onze ervaring bij de tentoonstelling Dit is mijn verhaal. Jongeren over geloof, hoop en inspiratie in Zeeland.

Dit is mijn verhaal - met foto's van Cigdem Yuksel, audio en video van Maartje Duin, Lotte van Gaalen en Sanne Rovers - is nog t/m 12 november te zien in de Nieuwe Kerk Middelburg. Gratis entree van maandag t/m vrijdag van 10.30-17.00 uur.

STEUN HET BIJBELS MUSEUM

FINANCIEEL FUNDAMENT

Geloof je net als wij in een koers van bezinning en bezieling? Word vriend. Je krijgt gratis entree tot al onze tentoonstellingen, 3x p/jr een brief van de directeur én uitnodigingen voor speciale ontvangsten. 

Doe je liever eenmalig een gift? Kijk op onze website wat de mogelijkheden zijn en wat het beste bij je past. 

Zegt het voort
Je kunt ons ook helpen nieuw publiek te inspireren door deze nieuwsbrief door te sturen aan vrienden of relaties. 

Automatische incasso
Steun je ons al en wil je je bijdrage automatiseren? Bel ons even en we maken het voor je in orde: 020 6242436.

Belastingvoordeel
Op onze website vind je meer informatie over belastingvrij schenken, onze ANBI-status en mogelijke voordelen daarvan bij je belastingaangifte. 

Nalaten
Met een nalatenschap lever je een essentiële bijdrage aan het Bijbels Museum. Indien je overweegt om ons in je testament op te nemen, willen wij graag met je in contact komen. Neem voor nadere informatie contact op met Carolien Croon

BIJBELS MUSEUM DANKT OOK 

Het Bijbels Museum prijst zichzelf gelukkig met ruim 7500 trouwe vrienden die samen de financiële basis leggen onder onze organisatie. Naast deze onmisbare bijdragen zijn er vele fondsen en stichtingen die ons werk steunen en met wie we samenwerken. Onze grote dank gaat uit naar de volgende instellingen:

Mondriaan Fonds, VSBfonds, Fonds Kerk en Wereld, Amsterdams Fonds voor de Kunst, Vermeulen Brauckman Stichting, Predikfonds, Iona Stichting, Vrijzinnige Fondsen, Stichting Woudschoten, Prins Bernhard Cultuurfonds, The Turn Club, de Protestantse Diaconie en alle partners met wie we samenwerken.

Bijbels Museum Logo

CONTACT

Nieuwe Herengracht 18 | 1018 DP Amsterdam | +31 (0)20 624 24 36

info@bijbelsmuseum.nl | www.bijbelsmuseum.nl

Foto's in dit nr: Ekin Asar, Willem Kuijpers, Anja Loepa, Marjolein Marreveld, Marijn Smulders, Bowie Verschuuren

(copyright fotografen/Bijbels Museum)