Juni 2021 * E-nieuwsbrief Bijbels {{var:mycontent:""}}Museum

Na een frisse start buiten in vijf studentensteden komt het Bijbels Museum naar het Lange Voorhout in Den Haag. De Kloosterkerk en Escher in Het Paleis zijn vanaf 1 juli gastgevers van onze nieuwste tentoonstelling: lees hier over het thema en waar je welkom bent!

TIJD EN EEUWIGHEID 
POËZIE IN BEELD EN WOORD

Alles heeft zijn uur (detail, 2020, Annita Smit - foto Anja Loepa)

Alles heeft zijn uur (detail, 2020 - Annita Smit;  foto Anja Loepa)

Het Bijbels Museum biedt je met zijn reizende tentoonstellingen op partnerlocaties schoonheid, bezinning en bezieling. Vanaf 1 juli 2021 is in Den Haag de prikkelende cross-over tentoonstelling Tijd en Eeuwigheid. Poëzie in beeld en woord te beleven in de Kloosterkerk en museum Escher in Het Paleis. Tijd en Eeuwigheid toont verbluffende papierkunstobjecten van Annita Smit naast nieuwe gedichten van vijf eigentijdse dichters: Gershwin Bonevacia, Babs Gons, Marjolijn van Heemstra, Iduna Paalman en Mustafa Stitou. Het draait om de directe relatie tussen de kunst en de kijker: ‘Het hoofd mag uit, het hart mag aan’. Alle kunstwerken zijn door het thema Tijd en Eeuwigheid geïnspireerd en dagen je uit een verstilde ervaring (slow art) te beleven: mindfulness voor museumbezoekers. 

Tijd en Eeuwigheid is in Den Haag te beleven van 1 juli t/m 19 september 2021. Meer informatie, openingstijden en reserveren:

Meer informatie, openingstijden en reserveren

Tijd en Eeuwigheid is niet alledaags ingericht. Er zijn geen bijschriften, sturende titels of analyses. Met alleen een introductietekst nodigt het Bijbels Museum je uit met deze in de monumentale ruimtes geplaatste kunst een verstilde ervaring te beleven: wat maakt de kunst in jou wakker? Welke gevoelens, vragen, ideeën of inzichten brengt die naar boven?

Bij de tentoonstelling krijg je een – eveneens op dundrukpapier gedrukte – eenvoudige gratis publicatie aangeboden met een nieuw essay van filosofe Joke Hermsen, een introductie en de vijf gedichten.

Tijd en Eeuwigheid is een productie van het Bijbels Museum, mede mogelijk gemaakt door het Mondriaan Fonds, Doopsgezind Predikfonds, Iona Stichting, Vrijzinnige Fondsen, Uitgeverij Royal Jongbloed, de Schrijverscentrale en de partnerlocaties.

MEER TENTOONSTELLINGSNIEUWS

KEES DE KORT |   IKONEN

STADHUISMUSEUM ZIERIKZEE

Geduld, daar draait het om. Het geduld om ikonen te schilderen met eindeloze laagjes verf, schuren, drogen, vergulden. Het geduld om te wachten tot we allemaal weer veilig kunnen samenkomen. 

De tentoonstelling Kees de Kort | Ikonen is t/m 20 juni te zien in het Stadhuismuseum Zierikzee.

Traditionele ikonen en hedendaagse bijbelillustraties van vermaard illustrator Kees de Kort brengen naast elkaar belangrijke bijbelverhalen tot leven.  
Kijk op onze website voor meer informatie en openingstijden. 

 

VERHALEN VAN HOOP

WAREN OP STRAAT

Ook tijdens de lockdown bood het Bijbels Museum inspiratie. Van eind april tot ver in mei waren de foto's (door Cigdem Yuksel) van Anil, Dave, Ihab, Joenoes, Maya, Nineke, Refelino en Wai Wai op straat te zien in studentensteden Amsterdam, Den Haag, Groningen, Rotterdam en Utrecht. Met een QR-code kon je via onze website onderweg of thuis, hun Verhalen van Hoop beluisteren. En je kon (en kan nog tot het eind van deze maand) je eigen verhaal bij ons inspreken. Wat gaf jou hoop in het afgelopen, voor velen moeilijke coronajaar?

Meedoen of luisteren? Klik x

KOM ERBIJ! 

VRIENDEN

Ben je enthousiast over wat we doen, geloof je net als wij in een koers van bezinning en bezieling? Word vriend. Je krijgt gratis entree tot al onze tentoonstellingen, 3x p/jr een brief van de directeur én uitnodigingen voor speciale ontvangsten. 

Doe je liever eenmalig een gift? Ook daar zijn we blij mee. Klik hier en steun ons. Hartelijk dank alvast! 

BIJBELS MUSEUM DANKT OOK 

Mondriaan Fonds, VSBfonds, Fonds Kerk en Wereld, Amsterdams Fonds voor de Kunst, Vermeulen Brauckman Stichting, Predikfonds, Iona Stichting, Vrijzinnige Fondsen, Stichting Woudschoten, Prins Bernhard Cultuurfonds, The Turn Club, de Protestantse Diaconie en alle partners met wie we samenwerken.

Bijbels Museum Logo

CONTACT

Nieuwe Herengracht 18 | 1018 DP Amsterdam | +31 (0)20 624 24 36

info@bijbelsmuseum.nl | www.bijbelsmuseum.nl