Zie mij | Ter Apel

De Bijbel in 609 foto's | 18 januari - 20 april 2020

Ook Museum Klooster Ter Apel is tot nader order gesloten in verband met het coronavirus.

Hoe breng je het oeroude verhaal van de Bijbel tot leven in deze tijd? Beeldend kunstenaar Caroline Waltman doet dit door middel van foto’s. In verschillende landen legde zij beelden vast die een nieuwe en eigentijdse blik op de Bijbel werpen. Waltman koppelt foto’s van een kind in bad, een vliegveld vol vluchtelingen en een kuil vol regenwater aan door haar gekozen verzen uit de Bijbel. De tentoonstelling is te zien in Museum Klooster Ter Apel.

Bijbels Museum Zie mij De Bijbel in 609 foto's Caroline Waltman Foto Echtpaar
Caroline Waltman, "Zie mij. De bijbel in 609 foto's"

Met haar associatieve en poëtische beelden blaast Caroline Waltman nieuw leven in de eeuwenoude verhalen.  Caroline fotografeerde in zestien verschillende landen. In Nederland, België, Duitsland en Italië, maar ook bijvoorbeeld in Israël, Palestina, Jordanië, Griekenland en Turkije. Het werk is zeer divers, met landschappen, stillevens, portretten en actiefoto’s uit het dagelijks leven in verschillende culturen. Samen vormen zij een brede blik op de wereld. 
 

Zie mij in meerdere talen
Een deel van de foto’s die in de tentoonstelling worden getoond, is gemaakt in de herkomstlanden van nieuwe Nederlanders. Hier ligt immers de oorsprong van veel bijbelverhalen. Om met de getoonde bijbelverzen een breed en cultureel divers publiek te bereiken, zijn deze verzen in vier verschillende talen te lezen: in het Nederlands, Engels, Arabisch en Tigrinya.

Zie mij in het land
De tentoonstelling was te zien in Amsterdam, Zwolle, Zutphen, Den Haag en Den Bosch. 

Deze tentoonstelling wordt mede mogelijk gemaakt door:
Stichting Rotterdam, Vermeulen Brauckman Stichting, Legaat prof. Dr. Rudolf Boon en Hendrika Boon-Schilling, Stichting het fonds tot den predikdienst der vereenigde doopsgezinde gemeente Haarlem, M.A.O.C. Gravin van Bylandt Stichting, Stichting Fonds A.H. Martens van Seevenhoven, Stichting Cultuurbreed, Stichting Kerk en Wereld, Fotolab Kiekie en Bond schilders.

Meld je aan voor de nieuwsbrief