NIEUWE AARDE. Deel je visioen

Ruim 260 inzendingen binnen voor Open Call

‘En ik zag een nieuwe hemel en een nieuwe aarde. Want de eerste hemel, en de eerste aarde waren voorbij gegaan, en de zee was niet meer.’ (Openbaring 21:1)

We worden in deze uitzonderlijke tijd niet alleen geconfronteerd met de ontregeling van ons heden, maar ook met grote vragen over de toekomst. Gaan we straks terug naar ‘normaal’, of komt er een wereld die ‘anders’ is? En zo ja, hoe ziet dat ‘anders’ er dan uit? Hoe verbeeld je als kunstenaar die nieuwe aarde, en wellicht ook de nieuwe hemel, waarover 2000 jaar geleden al visioenen bestonden, zoals in het Bijbelboek Openbaring (21:1)?

Het Bijbels Museum, The Turn Club en de Westerkerk Amsterdam deden een oproep aan kunstenaars, dromers en ontwerpers om ons te voeden met visioenen. Verbeeldingen, in een kunstvorm naar keuze, van de nieuwe aarde (en desgewenst ook de nieuwe hemel) die jij voor je ziet. Het Bijbelcitaat Openbaring 21:1: ‘En ik zag een nieuwe hemel en een nieuwe aarde. Want de eerste hemel en de eerste aarde waren voorbijgegaan, en de zee was niet meer’ kon daarbij tot inspiratie dienen.

Ruim 260 in Nederland woonachtige kunstenaars stuurden een foto of film van hun kunstwerk in via OpenCall@nieuweaarde.nu. Alle inzendingen worden beoordeeld door een curerende commissie die bepaalt welke kunstwerken geplaatst worden op www.nieuweaarde.nu/inzendingen. De eerste inzendingen zijn inmiddels te zien. Twaalf daarvan zullen, zodra dat vanwege de coronamaatregelen weer mogelijk is, een maand lang gepresenteerd worden in een groepstentoonstelling “NIEUWE AARDE. Deel jouw visioen” in de Westerkerk Amsterdam. Meer informatie over het project is beschikbaar via de speciale website www.nieuweaarde.nu.

NIEUWE AARDE. Deel je visioen is een project van het Bijbels Museum is samenwerking met The Turn Club en de Westerkerk Amsterdam.

Het project NIEUWE AARDE. Deel je visioen is mogelijk gemaakt dankzij steun van

Logo Vermeulen Brauckman