Bijbels Museum Boek Dit is mijn verhaal

Bijbels Museum. (2019). Dit is mijn verhaal. Utrecht, Nederland: Uitgeverij KokBoekencentrum.

Dit is mijn verhaal, een prachtig fotoboek, geeft een goed beeld van het hedendaagse christendom in Nederland. De publicatie verscheen bij de gelijknamige expositie

Het vertelt het verhaal van achttien jongeren in Nederland van verschillende christelijke en culturele achtergronden. Aan de hand van een bijbelverhaal waar zij kracht hebben ontleend of inspiratie hebben geput, vertellen ze hun eigen verhaal. Iedereen vanuit zijn eigen identiteit en kleurrijk perspectief.

PRIJS: €24,99

Bijbels Museum Publicatie Zondvloed nu

Bijbels Museum. (2018). Zondvloed nu. Amsterdam, Nederland: Bijbels Museum.

De publicatie Zondvloed nu is verschenen bij de gelijknamige tentoonstelling gehouden in het Bijbel Museum van 2 februari 2018 tot en met 17 juni 2018. Met de tentoonstelling Zondvloed nu laten negen fotografen zich inspireren door het oeroude en universele verhaal van de zondvloed. Welke betekenis heeft het verhaal van de zondvloed anno nu? In de publicatie leest u onder andere interviews met de fotografen, en verhalen van de verhalenvertellers.

IN PRIJS VERLAAGD: €15,00
Bestel je boek via info@bijbelsmuseum.nl

Bijbels Museum Publicatie Gelijkenissen

Bijbels Museum. (2016). Gelijkenissen. Amsterdam, Nederland: Bijbels Museum.

Verscheen bij de gelijknamige presentatie gehouden in het Bijbel Museum van 1 oktober 2016 tot en met 8 januari 2017. Tijdens deze presentatie was werk te zien van negen kunstenaars van de Nederlandse Kring van Tekenaars, geïnspireerd door de gelijkenissen uit de Bijbel. De werken werden gemaakt in dialoog met negen bijbelkenners van verschillende gezindten.

Bijbels Museum Publicatie Zonde

Bijbels Museum. (2015). Zonde. Amsterdam, Nederland: Bijbels Museum

Bijbels Museum Publicatie Geloof in Natuur

Segal, S. (2012). Geloof in de natuur: Bloemen van betekenis. Amsterdam / Wormer, Nederland: Bijbels Museum i.s.m. Stichting Uitgeverij Noord-Holland.

Bijbels Museum Boek From Jerusalem With Love

Lindwer, W., & Pool, H. (2010). From Jerusalem with love. Zwolle / Amsterdam, Nederland: Uitgeverij Waanders B.V. / Bijbels Museum.

Bijbels Museum Publicatie Binnenste Buiten

Dellenbag, P., Feddema, A., & De Jong, K. (2008). Binneste buiten: Jongeren en religie. Haarlem, Nederland: Uitgeverij J.H. Gottmer.

PRIJS: €21,95

Bijbels Museum Publicatie Rembrandt en de Bijbel

Tümpel, C. (2006). Rembrandt en de Bijbel: Alle etsen. Zwolle/Amsterdam, Nederland: Waanders Uitgevers & Bijbels Museum.

PRIJS: €37,35

Bijbels Museum Ondanks het Tweede Gebod

Wiesemann, F. (2003). Ondanks het Tweede Gebod: Joodse en christelijke illustraties met bijbelse thema's vanaf de 16e tot aan de 19e eeuw. Amsterdam, Nederland: Bijbels Museum.

Bijbels Museum Publicatie De Tempelberg

Bijbels Museum. (2002). De Tempelberg / Haram al-Sharîf: Heilige plaats voor joden, christenen en moslims. Amsterdam, Nederland: Bijbels Museum.

Publicatie Het Bijbels Museum van Leendert Schouten

Bijbels Museum. (2002). Het Bijbels Museum van Leendert Schouten: Van tabernakel tot verzameling. Amsterdam, Nederland: Bijbels Museum.

Bijbels Museum Publicatie In de Wolken

Boonstra, J., & Van den Hout, G. (2000). In de wolken: Jacob de Wit als plafondschilder. Amsterdam Nederland: Bijbels Museum / Stadsuitgeverij Amsterdam.

PRIJS: €12,00

Bijbels Museum Boek Een domineesleven in de 19e eeuw

De Bruijn, J., & Van Schaik, P. (1995). Een domineesleven in de negentiende eeuw. Amsterdam, Nederland: Historisch Documentatiecentrum voor het Nederlands Protestantisme (1800-heden).

Levensbeschrijving van ds. Leendert Schouten (1828-1905) die me zijn model van de tabernakel en zijn ‘Bijbelsch Museum’ de basis legde voor het Bijbels Museum. Zijn verzameling staat opgesteld in het Schoutenkabinet van het museum.

PRIJS: €10,00

Bijbels Museum Publicatie De Tempel van Jeruzalem

Nederlands Bijbelgenootschap. (1990). De tempel van Jeruzalem: Beeldvorming door de eeuwen heen. Haarlem, Nederland: Nederlands Bijbelgenootschap.