Bijbels Museum. (2016). Gelijkenissen. Amsterdam, Nederland: Bijbels Museum.

Verscheen bij de gelijknamige presentatie gehouden in het Bijbel Museum van 1 oktober 2016 tot en met 8 januari 2017. Tijdens deze presentatie was werk te zien van negen kunstenaars van de Nederlandse Kring van Tekenaars, geïnspireerd door de gelijkenissen uit de Bijbel. De werken werden gemaakt in dialoog met negen bijbelkenners van verschillende gezindten.

Bijbels Museum. (2015). Zonde. Amsterdam, Nederland: Bijbels Museum

Segal, S. (2012). Geloof in de natuur: Bloemen van betekenis. Amsterdam / Wormer, Nederland: Bijbels Museum i.s.m. Stichting Uitgeverij Noord-Holland.

Lindwer, W., & Pool, H. (2010). From Jerusalem with love. Zwolle / Amsterdam, Nederland: Uitgeverij Waanders B.V. / Bijbels Museum.

Dellenbag, P., Feddema, A., & De Jong, K. (2008). Binneste buiten: Jongeren en religie. Haarlem, Nederland: Uitgeverij J.H. Gottmer.

Tümpel, C. (2006). Rembrandt en de Bijbel: Alle etsen. Zwolle/Amsterdam, Nederland: Waanders Uitgevers & Bijbels Museum.

Wiesemann, F. (2003). Ondanks het Tweede Gebod: Joodse en christelijke illustraties met bijbelse thema's vanaf de 16e tot aan de 19e eeuw. Amsterdam, Nederland: Bijbels Museum.

Bijbels Museum. (2002). De Tempelberg / Haram al-Sharîf: Heilige plaats voor joden, christenen en moslims. Amsterdam, Nederland: Bijbels Museum.

Bijbels Museum. (2002). Het Bijbels Museum van Leendert Schouten: Van tabernakel tot verzameling. Amsterdam, Nederland: Bijbels Museum.

Boonstra, J., & Van den Hout, G. (2000). In de wolken: Jacob de Wit als plafondschilder. Amsterdam Nederland: Bijbels Museum / Stadsuitgeverij Amsterdam.

De Bruijn, J., & Van Schaik, P. (1995). Een domineesleven in de negentiende eeuw. Amsterdam, Nederland: Historisch Documentatiecentrum voor het Nederlands Protestantisme (1800-heden).

Levensbeschrijving van ds. Leendert Schouten (1828-1905) die me zijn model van de tabernakel en zijn ‘Bijbelsch Museum’ de basis legde voor het Bijbels Museum. Zijn verzameling staat opgesteld in het Schoutenkabinet van het museum.

Nederlands Bijbelgenootschap. (1990). De tempel van Jeruzalem: Beeldvorming door de eeuwen heen. Haarlem, Nederland: Nederlands Bijbelgenootschap.

meld u aan voor de nieuwsbrief