Bijbels Museum. (2016). Gelijkenissen. Amsterdam, Nederland: Bijbels Museum.

Verscheen bij de gelijknamige presentatie gehouden in het Bijbel Museum van 1 oktober 2016 tot en met 8 januari 2017. Tijdens deze presentatie was werk te zien van negen kunstenaars van de Nederlandse Kring van Tekenaars, geïnspireerd door de gelijkenissen uit de Bijbel. De werken werden gemaakt in dialoog met negen bijbelkenners van verschillende gezindten.

Lindwer, W., & Pool, H. (2010). From Jerusalem with love. Zwolle / Amsterdam, Nederland: Uitgeverij Waanders B.V. / Bijbels Museum.

De Bruijn, J., & Van Schaik, P. (1995). Een domineesleven in de negentiende eeuw. Amsterdam, Nederland: Historisch Documentatiecentrum voor het Nederlands Protestantisme (1800-heden).

Levensbeschrijving van ds. Leendert Schouten (1828-1905) die me zijn model van de tabernakel en zijn ‘Bijbelsch Museum’ de basis legde voor het Bijbels Museum. Zijn verzameling staat opgesteld in het Schoutenkabinet van het museum.

meld je aan voor de nieuwsbrief