Nu bij

Altijd online

EXODUS online

702 inzendingen na Open Call

Het Bijbels Museum en Buitenplaats Doornburgh nodigden kunstenaars uit deel te nemen aan de Open Call EXODUS. Inzenden was mogelijk van 1 sept tot 15 nov 2022 via de speciale website www.exodus.nu. Er kwamen ruim 700 inzendingen binnen. Een curerende commissie onder leiding van Yuki Kho beoordeelde de kunstwerken op basis van artistieke kwaliteit, verbeeldings- en zeggingskracht, vakmatige uitvoering en op het vermogen om een breed publiek te inspireren en maakte een selectie.

Online tentoonstelling

Zestig kunstwerken zijn te zien in EXODUS, de online tentoonstelling. Alle kunstwerken zijn geïnspireerd op het thema EXODUS, naar de verzameling verhalen over Mozes die zijn volk uit de slavernij van Egypte leidt, uit Bijbel, Thora en Koran. Oude verhalen met universele zeggingskracht en inspiratie. EXODUS biedt veel raakvlakken met urgente maatschappelijke thema’s zoals je land ontvluchten, slavernij en bevrijding, leiderschap en vertrouwen. Daarnaast biedt EXODUS raakvlakken met spirituele thema’s. In brede zin verwijzen we naar de verzameling

Naast de online tentoonstelling vind je op exodus.nu inspirerende podcasts met o.a. Linda Nooitmeer, Marrit Jellema en Mehmed Yamali over de betekenis van Exodus in hun leven, eerdere verbeeldingen van het thema en meer. Laat je inspireren!

Groepstentoonstelling in Maarssen

Van 24 maart t/m 24 september is een selectie van 28 werken te zien in EXODUS de groepstentoonstelling in Buitenplaats Doornburgh in Maarssen vlakbij Utrecht met o.a. werk van Eva Spierenburg, Antonio Jose Guzman en Monika Dahlberg. De tentoonstelling bevat werk gemaakt in verschillende disciplines, van makers met uiteenlopende achtergronden, en vertelt samen een meerstemmig verhaal.

De kloostertuin van Buitenplaats Doornburgh in Maarssen bij Utrecht.

Bekijk nu de Online Presentatie EXODUS.

Het Bijbels Museum biedt naast reizende tentoonstellingen ook altijd online inspiratie via podcasts, buiten-tentoonstellingen of online presentaties.

 

Lees meer over onze gastlocatie