Nu bij

Altijd online

Open Call EXODUS

Nu te zien

Honderden inzendingen!

Het Bijbels Museum en Buitenplaats Doornburgh nodigden kunstenaars uit deel te nemen aan de Open Call EXODUS. Inzenden was mogelijk van 1 sept tot 15 nov 2022 via de speciale website www.exodus.nu. Er kwamen ruim 700 inzendingen binnen. Een curerende commissie onder leiding van Yuki Kho beoordeelde de kunstwerken op basis van artistieke kwaliteit, verbeeldings- en zeggingskracht, vakmatige uitvoering en op het vermogen om een breed publiek te inspireren en maakte een selectie.

Online én groepstentoonstelling

Zestig kunstwerken zijn te zien in EXODUS, de online tentoonstelling.

Vanaf 24 maart 2023 zijn circa 27 werken te zien in EXODUS de groepstentoonstelling in Buitenplaats Doornburgh vlakbij Utrecht.

Alle kunstwerken zijn geïnspireerd op het thema EXODUS.
EXODUS biedt veel raakvlakken met urgente maatschappelijke thema’s zoals je land ontvluchten, slavernij en bevrijding, leiderschap en vertrouwen. Daarnaast biedt EXODUS raakvlakken met spirituele thema’s. In brede zin verwijzen we naar de verzameling verhalen over Mozes die zijn volk uit de slavernij van Egypte leidt, uit Bijbel, Thora en Koran. Oude verhalen met universele zeggingskracht en inspiratie.

Meer weten, je laten inspireren?

Bezoek de speciale website EXODUS.NU. Je vindt er naast de online tentoonstelling ook inspirerende podcasts met o.a. Linda Nooitmeer, Marrit Jellema en Mehmed Yamali over de betekenis van Exodus in hun leven en eerdere verbeeldingen van het thema.

De kloostertuin van Buitenplaats Doornburgh in Maarssen bij Utrecht
Expositiezaal in Buitenplaats Doornburgh (foto Ronald Tilleman)

Bekijk nu de Online Presentatie EXODUS.

Het Bijbels Museum biedt naast reizende tentoonstellingen ook altijd online inspiratie via podcasts, buiten-tentoonstellingen of online presentaties.

 

Lees meer over onze gastlocatie