Nu bij

Altijd online

Open Call EXODUS

1e selectie nu online

Honderden inzendingen!

Het Bijbels Museum en Buitenplaats Doornburgh nodigden kunstenaars uit deel te nemen aan de Open Call EXODUS. Inzenden was mogelijk van 1 sept tot 15 nov 2022 via de speciale website www.exodus.nu. Zestig kunstwerken zijn te zien in EXODUS, de online tentoonstelling. De eerste selectie staat inmiddels online.

Vanaf maart 2023 is een selectie van 24 werken te zien in EXODUS de groepstentoonstelling in Buitenplaats Doornburgh vlakbij Utrecht.

Alle kunstwerken zijn geïnspireerd op het thema EXODUS.
EXODUS biedt veel raakvlakken met urgente maatschappelijke thema’s zoals je land ontvluchten, slavernij en bevrijding, leiderschap en vertrouwen. Daarnaast biedt EXODUS raakvlakken met spirituele thema’s. In brede zin verwijzen we naar de verzameling verhalen over Mozes die zijn volk uit de slavernij van Egypte leidt, uit Bijbel, Thora en Koran. Oude verhalen met universele zeggingskracht en inspiratie.

Online én groepstentoonstelling

Voor EXODUS de online tentoonstelling maakt een curerende commissie onder leiding van Yuki Kho een selectie uit de ingezonden (ontwerpen voor) kunstwerken. De commissie beoordeelt de kunstwerken op basis van artistieke kwaliteit, verbeeldings- en zeggingskracht, vakmatige uitvoering en op het vermogen om een breed publiek te inspireren. 

Zestig kunstwerken worden getoond in EXODUS, de online tentoonstelling. De eerste selectie staat inmiddels online.

Een selectie uit de online tentoonstelling van 24 werken, is vanaf 24 maart 2023 een half jaar lang te zien in EXODUS. Op weg naar bevrijding, de groepstentoonstelling in Buitenplaats Doornburgh in de buurt van Utrecht.

Meer weten, je laten inspireren?

De kloostertuin van Buitenplaats Doornburgh in Maarssen bij Utrecht
Expositiezaal in Buitenplaats Doornburgh (foto Ronald Tilleman)

Bekijk nu de Online Presentatie EXODUS.

Het Bijbels Museum biedt naast reizende tentoonstellingen ook altijd online inspiratie via podcasts, buiten-tentoonstellingen of online presentaties.

 

Lees meer over onze gastlocatie