Publicaties

Naast tentoonstellingen zet het Bijbels Museum regelmatig andere presentatievormen in. De volgende publicaties verschenen de afgelopen jaren en zijn bij ons te bestellen.

Bijbels (voorheen collectie Bijbels Museum, overgedragen aan Vrij Universiteit Amsterdam)

Bijbels Museum (2019), Dit is mijn verhaal. Utrecht, Nederland: Uitgeverij KokBoekencentrum.

Dit is mijn verhaal, een prachtig fotoboek, geeft een goed beeld van het hedendaagse christendom in Nederland. De publicatie verscheen bij de gelijknamige expositie

Het vertelt het verhaal van achttien jongeren in Nederland van verschillende christelijke en culturele achtergronden. Aan de hand van een bijbelverhaal waaruit zij kracht hebben ontleend of inspiratie hebben geput, vertellen ze hun eigen verhaal. Ieder vanuit zijn eigen identiteit en kleurrijk perspectief.

PRIJS: €24,99
Bestel je boek via info@bijbelsmuseum.nl.

Bijbels Museum (2018), Zondvloed nu. Amsterdam, Nederland: Bijbels Museum.

De publicatie Zondvloed nu is verschenen bij de gelijknamige tentoonstelling gehouden in het Cromhouthuis Amsterdam van 2 februari 2018 tot en met 17 juni 2018. Met de tentoonstelling Zondvloed nu laten negen fotografen zich inspireren door het oeroude en universele verhaal van de zondvloed. Welke betekenis heeft het verhaal van de zondvloed anno nu? In de publicatie lees je onder andere interviews met de fotografen, en verhalen van de verhalenvertellers.

IN PRIJS VERLAAGD: €15,00
Bestel je boek via info@bijbelsmuseum.nl

Segal, S. (2012), Geloof in Natuur: Bloemen van betekenis. Amsterdam / Wormer, Nederland: Bijbels Museum i.s.m. Stichting Uitgeverij Noord-Holland.