Werkavond "Op weg naar een NIEUWE AARDE"

Datum
25 november 2020
Tijd
19:30 - 21:00
Kosten
15,00
Locatie
Westerkerk Amsterdam
Aanmelden
Reserveren verplicht

Actief de toekomst verkennen. Welke dromen sluimeren er? Met kunstenaars Anabella Meijer, Natascha Hagenbeek en Merlijn Twaalfhoven.

Anabella Meijer: Groeten uit Kailand

Werkavond met kunstenaars Anabella Meijer, Natascha Hagenbeek en Merlijn Twaalfhoven: Alles wordt twee keer gemaakt, eerst in verbeelding, dan in de werkelijkheid. Dat betekent dat een nieuwe aarde, een wereld die rechtvaardig, in balans en gezond is, alleen kan ontstaan als we die eerst kunnen zien, voelen en aanraken. Dat is niet makkelijk! En daarom houden we vaak vast aan oude zekerheden. We praten over de toekomst op manieren die niet zintuigelijke, beeldend en speels zijn, maar in wetenschappelijke benaderingen, economische prognoses of angstaanjagende doembeelden.

We gaan vanavond actief de toekomst verkennen. Welke dromen sluimeren er? Hoe zou de wereld eruit zien als jouw idealen alle ruimte kregen? En hoe maken we dit vervolgens praktisch, tastbaar en besmettelijk?

Werkavond 'Op weg naar een NIEUWE AARDE' maakt deel uit van de tentoonstelling NIEUWE AARDE: 12 visioenen die t/m 16 december te zien is in de Westerkerk en een productie is van het Bijbels Museum i.s.m. The Turn Club en de Westerkerk Amsterdam.

Meld je aan voor de nieuwsbrief