Introductie op Ikonen - gratis voor museumbezoekers

Diverse data
Gratis voor museumbezoekers
Bijbels Museum, op zaal

Het museum is tot nader order gesloten in verband met het corona-virus.

Ontdek samen met een kenner van ikonen betekenis en achtergrond van de tentoonstelling. Deze toelichting wordt op diverse dagen aangeboden, aanmelden is niet nodig:
9 april
30 april

Ben je geïnteresseerd? Graag verzamelen bij de ingang van de expositie (3e verdieping), aanvang 14.00 uur. De toelichting duurt circa 20 minuten.

Kees de Kort | Ikonen

De ikonen in deze expositie - getoond in combinatie met bijbelillustraties van Kees de Kort - zijn afkomstig uit de rijke collectie van het Ikonenmuseum Kampen. Onder de ikonen bevinden zich enkele exemplaren uit de bijzondere SD-Worx collectie die nog niet eerder getoond zijn. Ikonen zijn niet bedoeld als illustraties, maar gemaakt volgens richtlijnen die al eeuwen in de ikoontraditie worden gehanteerd. De rondleider vertelt je er graag meer over.

Bijbels Museum Kees de Kort Ikonen Ikoon